Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: 190 милиона за новогодишњу расвету у Београду, а народ у мраку

0

Српски покрет Двери апсолутно подржава иницијативу грађана широм Србије, да се за дочек Нове године из локалних буџета не плаћају огромне суме за долазак познатих личности, већ да се тај новац подели у хуманитарне сврхе.

Фото: Н.С.

Фото: Н.С.

Већ годинама уназад, широм Србије, за прославу Нове године, празне се градски и општински буџети, како би се платиле познате естрадне личности. Намештани су тендери за куповину новогодишње расвете, уписивана је у буџет дупла цена за долазак познатих личности, а другу половину представници власти делили су међу собом. То у Србији није тајна, и то сви знају.

Међутим, ове године су претерали. За куповину новогодишње расвете ове године дато је скоро пет пута више новца него до сада. Очигледно су апетити већи, а и више је људи у шеми за поделу новца. На примеру Београда осликава се слика напредњаче власти у целој Србији, њихове похлепе и бахатости. Тендер за новогодишње осветљење у Београду, намештен је тако, да услове може да испуни само једна фирма, која је наравно у дилу са властима, а укупна вредност је чак невероватних 190,6 милиона динара.

Двери питају градоначелника Београда, да ли је неопходно да се толики новац потроши на новогодишњу расвету?

Зар смо решили све горуће проблеме у престоници?

Да ли смо збринуи све болесне, гладне и угрожене, па имамо простора да им осветлимо главни град за дочек веома неизвесне 2017. и за то потрошимо 190 милиона динара, који припадају грађанима Београда?

Ако је ова власт спремна да због новогодишње расвете узме толико новца од грађана Београда, па шта нас тек чека са Београдом на води, хоће ли нам узимати и целу плату?

Ипак, ове године, глад, сиромаштво и понижење, ујединили су грађане Србије, који не желе скупе певаче на трговима за Нову годину, већ траже да се тај новац подели у хуманитарне сврхе, а посебно за лечење тешко оболелих, а посебно деце.