Прочитај ми чланак

ДУМАНОВИЋ: Вучић не сме да процесуира Стефановића (ВИДЕО)

0

Милан Думановић, бивши припадник Управе криминалистичке полиције и председник Савета за борбу против криминала покрета Ослобођење, коментарисао је за домаће портале актуелна превирања у Српској напредној странци. Он је у видео интервјуу истакао да је добро што јавност „страховладу“ која се дешава у одборима СНС, који широм земље изгласавају неповерење Стефановићу.

„Ти људи који гласају по Србији често ни не знају зашто смењују Стефановића. они то раде јер им је наређено, а нису свесни да учествују у сукобу криминалних кланова“, каже Думановић.

 

Он је објаснио да се ради о сукоби тзв. „Јајиначког клана“ који, према његовим речима, води породица Вучић, са свима који им се не повинују, а у овом случају је то београдски одбор СНС.

„Циљ целе те приче је да Андреј Вучић коначно преузме београдски СНС.“

Ипак, додаје Думановић, није извесно да ће Стефановић бити ухапшен и процесуиран, иако се његово име појављује у свим криминалним аферама ових дана.

„Уколико Стефановић буде ухапшен, можемо очекивати да ће он јавности дати доказе за све афере у које је СНС умешан: од Савамале па надаље. Због тога ће га Вучић само сменити са функција и неће смети да га процесуира“, објашњава он.

„То је сигуран показатељ да је Вучић слаб, јер не сме да процесуира Стефановића, а и сама смена траје већ месецима.“

Думановић се такође осврнуо на објашњење Александра Вучића да је његов син Данило жртва криминалних кланова који му прилазе, сликају се са њим и на тај начин уцењују функционере, оценивши га као „лаж“:

„Да ли знате иједног другог функционера коме се то десило у последњих 30 година, да му се деца сликају стално са криминалцима?“

„Да Данило Вучић ради неки нормалан посао, нико не би знао за њега. Он иде около са припадницима криминалних група оптуженим за кривична дела и то јавност мора да зна“, каже Думановић.

Он је оптужио безбедносне службе да не раде свој посао, јер допуштају штићеном лицу да буде у друштву криминалаца.

„Јасно је да се то ради по директној наредби Александра Вучића. Сваки припадник службе морао би да одбије такво незаконито наређење“, објашњава бивши припадник УКП.

Коментаришући медијске нападе Војислава Шешеља и појединих таблоида, Думановић је рекао да је то показатељ да је „ударио у срце мафије“, алудирајући на везе СНС, безбедносних служби и организованог криминала.