Прочитај ми чланак

Думановић враћен на посао након отказа због случаја „Поточари“

0

Отпуштени полицајац Милан Думановић, који је отказ добио након што је јавно проговорио о нелегалном ангажовању приликом посете тадашњег премијера Србије Александра Вучића Поточарима код Сребренице 11. јула 2015. године, изјавио је данас ФоНету да је одлуком Дисциплинске комисије МУП у Новом Саду враћен на посао.

Думановић је отпуштен у фебруару 2017. године одлуком Дисциплинског старешине Полицијске управе у Панчеву, где је премештен из Одељења за опсервацију и документовање при кабинету министра унутрашњих послова, након што је испричао о нелегалном ангажовању у Поточарима.

Њему се на терет ставило да је имао „понашање које штети угледу службе и самостално иступање у јавности и средствима јавног информисања у вези са радом, које би изазвало или би могло да изазове штетне последице по углед Министарства“.

Думановић је рекао да је, након што је данас сазнао за решење о враћању на посао, звао Полицијску управу у Панчеву и да му је речено да ће му у јануару бити написано решење.

Он је навео да ће то решење бити привремено, док се не заврши поступак пред Вишим судом у Београду, у коме се њему и колеги Младену Трбовићу суди због одавања „службене тајне“, јер су у медијима говорили о о нелегалном ангажовању, одласку у другу државу без писаног налога и без службене значке и легитимације.

Думановић и Трбовић су били ухапшени 31. децембра 2016. године и у притвору су били до 7. фебруара 2017.

Управни суд, пред којим је Думановић покренуо спор, донео је у јуну 2019. године пресуду којом је његову тужбу уважио и поништио решење о отказу, а предмет вратио на поновно одлучивање.

Веће Дисциплинске комисије МУП у Новом Саду је, истовремено, обуставило и дисциплински поступак вођен против Думановића у Панчеву, покренут 2017. године.