Прочитај ми чланак

Думановић размонтирао БИА Гашића: Он углед и нема, служи Вучићу за застрашивање!

0

Безбедносно-информативна агенција (БИА) и њен директор Братислав Гашић данас су поднели кривичну пријаву против Милана Думановића због више пута поновљене тврдње у "Утиску недеље" да "СНС и БИА деле новац од дроге". Након што је против њега поднета пријава, Думановић је рекао да је то напад на покрет Ослобођење, односно покушај застрашивања.

– БИА овде служи Вучићу као предмет застрашивање где се подноси кривична пријава против мене, а прикрива се корумпирани део БИА. СНС то ради, а најбољи пример имамо у афери Јовањица, односно у оптужницама, где је нађена највећа плантажа у Европи. Подигнуте су две оптужнице, а БИА, односно њен претходних РДБ, у чијем сефу је пронађено 600 килограма хероина, наставља да су бави истим послом, као што раде и данас – казао је Думановић.

Поводом тужбе коју је директор БИА Братислав Гашић због повреде угледа, Думановић је рекао да Гашић нема углед и негирао да он уопште има углед.

– Сваки пут ћу понављати да он не би могао да буде на челу такве агенције. Поднећемо кривичну пријаву против организоване криминалне групе на челу са Александром Вучићем, против Небојше Стефановића и Братислава Гашића, као и против Дијане Хркаловић бившег функционерке МУП-а – навео је Думановић те додао да ће приватно поднети тужбу против Гашића због трговине утицајем, због, како је рекао, што са места директора БИА ради овакве ствари.

Млађан Ђорђевић рекао је да није изненађен овим што се дешава, јер је Думановић рекао оно што Србија има да чује.

– Одговора није било два дана, а онда смо добили данас одговор кроз тужбу коју су поднели БИА и Гашић. То је застрашивање. Ми откривамо све афере од оне када смо имали документ да ће престати Србија да испоручује струју Косову до Рио Тинта. Покрет Ослобођена позива храбре људе да буду уз покрет Ослобођења и њега, јер ово није борба за ослобођење и власт, већ за слободу. За Слободу Србије, јер наш покрет има само један циљ, смена издајника Вучића због Косова – навео је Млађан Ђорђевић.

– Вучића позивам да се не крије као кукавица, ово што он ради и злоупотребљава БИА и многе часне људе да би се политички обрачунао са нама, нека он поднесе пријаву против нас. Ја сам тај који га називам издајником и криминалцем. Нас из покрета Ослобођење неће уплашити ни хапшењима ни тужбама, већ могу само да нас убију. Ова Србија није заробљена заувек, већ последњих девет година – казао је Ђорђевић, понављајући да је ово начин да их се застраши како не би било услова за бављењем политиком.

Казао је и да нам одузимају реке, воду, руде, да нас претварају у робове и да не дају ни да их критикују.

– Ако ико диже панику девет година – то је онда Александар Вучић. Шта је то ако каже да немамо на Косову ниједан метар, ако каже да би да размени територију између Србије и Косова, прави дилове са Хашимом Тачијем и Рамушом Харадинајем, шта је то него дизање панике, када приказује слике мучења, обрачун са мафијом и после имамо ухапшено 20 и ниједног из политике, од Дијане Хркаловић, Новака Недића, до самог Александра Вучића и целе мафије окружене око њега – закључио је Ђорђевић.