Прочитај ми чланак

ДУМАНОВИЋ поднео пријаве против Томе Моне и Дробњака

0

Бивши припадник Управе криминалистичке полиције и један од оснивача покрета Ослобођење Милан Думановић објавио је данас да је у име овог покрета поднео прекршајне пријаве против министра саобраћаја Томислава Момировића и директора Путева Србије Зорана Дробњака, на основу Закона о безбедности саобраћаја на путевима.

FOTO: Instagram

Наиме, јуче је на друштвеним мрежама објављен снимак у коме се у аутомобилу возе Александар Вучић, Синиша Мали, Момировић и Дробњак, а на коме је јасно видљиво да последња двојица нису везани сигурносним појасевима, иако се налазе у возилу које се креће на аутопуту.

„Ово је отворено кршење закона и директно ругање грађанима које саобраћајна полиција редовно кажњава због оваквих прекршаја. Уједно и показатељ да за СНС елиту ниједан закон не важи“, истакао је тим поводом Думановић.

Он је објаснио да је „посебан проблем“ што закон о безбедности у саобраћају крше министар
саобраћаја и директор Путева, две особе које би требало да буду упознате са његовим одредбама.

„Ради се о чистој бахатости. Као покрет захтевамо да се покрене прекршајни поступак, да се
Момировић и Дробњак позову на политичку одговорност, као и да се два функционера извине
српској јавности“, каже Думановић.

Он је додао и да не очекује да ће доћи до било какве одговорности, те подсетио да функционери СНС нису процесуирани ни за много теже прекршаје у саобраћају, помињући притом случај Зорана Бабића и погибије Станике Глигоријевић на наплатној рампи код Дољеваца.