Прочитај ми чланак

ДСС: Влада Србије обмањује грађане о наводном смањењу броја незапослених

0

DSS-logo-

 

БЕОГРАД – Демократска странка Србије (ДСС) саопштила је данас да Влада Србије обмањује грађане о наводном смањењу броја незапослених, док је истина потпуно другачија.

„Званични подаци, доступни на сајту Народне банке Србије, показују да је у августу 2014. године 22.000 људи мање запослених у Србији у односу на август 2013, а 47.000 људи мање у односу на моменат када су СНС и СПС формирали Владу 2012. године. Број незапослених је за 5.000 већи данас него што је био пре две године“, наводи се у саопштењу ДСС-а.

Додаје се да тврдње председника владе Александра Вучића и министра за рад Александра Вулина демантује и Влада Србије у свом предлогу ребаланса буџета, у коме тврди да се „као и у претходним проценама Министарства финансија, не очекује значајнији опоравак домаће тражње, посебно приватне потрошње, јер трендови на тржишту рада указују на даљи пад запослености и реалне масе зарада“.

„Пад броја запослених, као и наставак економског суноврата Србије, резултат је погрешне евроунијатске политике у периоду од 2008. године до данас. Време је да Србија, зарад сопственог опстанка, економског развоја и заштите својих државних интереса, ту политику темељно промени и уместо уласка у ЕУ као циљ постави политичку и војну неутралност“, саопштио је ДСС.

(Бета)