Прочитај ми чланак

ДСС: Са патриотским блоком на покрајинске изборе

0

pancevo_4_300

„Пред скупштину странке обећала сам демократизацију странке, промену статута и формирање патриотског блока. До данас је формирана комисија за измену статута, који ће омогућити већу самосталност локалних одбора, а надам се и непосредни избор свих страначких функционера. Када је реч о патриотском блоку, формирали смо његово језгро са Покретом Двери и национално оријентисаним интелектуалцима и имали веома успешну трибину у Новом Саду“, сумирала је др Санда Рашковић Ивић првих месец и по дана од када је на челу Демократске странке Србије.

Председница ДСС је приликом посете Градском одбору Панчево рекла да се сарадња у патриотском блоку заснива на неколико кључних тачака.

„Сарадња се заснива на заједничком противљењу уласку у ЕУ и НАТО, одбрани Косова и Метохије и Устава Србије и на већој сарадњи са Руском Федерацијом. Патриотски блок ће заједно наступати и против продаје земље странцима, као и против продаје кључних државних компанија попут ЕПС-а,Телекома, Галенике…“, истакла је Рашковић Ивић и додала да је имала састанак амбасадором Руске Федерације, са неким руским аналитичарима и да планира посету Москви, приликом које би и освежила сарадњу са Јединственом Русијом.

Говорећи о политичкој ситуацији у Војводини, она је рекла да ће покрајински избори бити важан тест за странку.

„Јако је важно да се патриотски блок представи бирачима као јасна алтернатива како лошој власти тако и лошој опозицији. Не смемо да дозволимо да у Војводини Пајтића замени Вучић, јер тиме грађани ништа неће добити“, закључила је Рашковић Ивић.