Прочитај ми чланак

ДСС: Лажни протест провладиних синдиката за 1. мај

0

Демократска странка Србије наводи да је протест два синдиката за 1. мај био лажан о чему, како истичу, говори и присуство министра Ђорђевића на протесту.

Осим тога, они истичу да да учешће министра за рад Зорана Ђорђевића на првомајском протесту представља вулгарно и отворено вређање незадовољних радника.

Како је ДСС саопштио, Ђорђевић је „показао велику храброст испољавања цинизма“ својом изјавом да се Влада и министарство рада залажу за исте циљеве као и синдикати који су јуче шетали Београдом с паролом „Да плате устану, а млади остану“.

Додају да су храброст исте врсте показали и челници Савеза самосталног синдиката Србије и Уједињеног гранског синдиката „Независност“ који су „фингирани“ протест организовали.

„Са скупа је послата упозоравајућа порука о пуној колаборацији ових провладиних синдиката, који су се одрекли својих декларисаних циљева, са Владом, која је одговорна за незадовољавајући положај радника“, оценио је ДСС.

Они су навели да је на члановима та два репрезентативна синдиката да преиспитају и оцене смисао свог даљег чланства и финансирања тих синдиката после „огољеног изневеравања њиховог поверења“.

Протест су у уторак у Београду поводом 1. маја, Међународног празника рада организовали Уједињени грански синдикат „Независност“ и Савез самосталних синдиката Србије, а скупу је присуствовао и министар за рад, запошљаваје, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић.