Прочитај ми чланак

ДСС: Испливао Вучићев сраман план за Косово и Метохију

0

- Председник Србије Александар Вучић наставља са ширењем страха и дефетизма код грађана, а најновија у низу таквих изјава је покушај обмане о томе колико Срба живи на Косову и Метохији, истиче се у саопштењу Демократска странке Србије и додаје:

„У оквиру кампање правдања своје капитулантске косовске политике Александар Вучић је изјавио да у Чаглавици нема ни двадесет српских кућа, да у Бресју нема готово никог, у Косово Пољу – никог, иако је непобитна истина да је у Чаглавици преко српских 150 кућа, у Бресју више од 40, а у Косову Пољу преко 50 .

Срамотно смањивање броја Срба који живе у Чаглавици, Бресју и Косову Пољу, могло би на пример, да се очекује од трговца органима Хашима Тачија, али је поразно да на тај начин говори човек који је председник Србије.

Колико је далеко отишао човек који би требало да представља Србију и интересе државе, говори податак да је чак и Глас Америке, као медијски пројекат који се финансира средствима Владе Сједињених Америчких Држава, морао да демантује председника Србије и изнесе тачне податке о броју Срба у ове три општине.

Све то Александар Вучић добро зна, али у оквиру кампање којом правда капитулантску политику коју спроводи, председник Србије је, нажалост, изнео и један елемент своје тужне компромисне политике са Приштином – Да нема Срба на Косову и Метохији.”

И амбасадор Кине је непријатељ Србије

„Амбасадор Кине у Београду Ли Манчанг је изјавио да се питање Косова „односи на суверенитет и територијални интегритет Србије, што је најважније питање за једну земљу, владу и народ“ и да „за овако велико питање никако не сме да се дозволи да се реши за само пар месеци“. Потсетио је да је Кина чекала сто година да се реши питање Хонгконга и Макаоа, а још нису решили питање Тајвана.

Амбасадор Кине, државе која води самосталну, принципијелну и паметну политику, увек бранећи међународно право и принципе међународних односа, поручио је да је против постављања рокова за решавање тако крупних питања као што је питање коначног статус Косова и Метохије и тиме одржао лекцију Александру Вучићу како се води озбиљна државотворна политика.

Да ли ће председник Србије и амбасадора Кине да оптужи да „лоше жели Србији“, да „три грама мозга нема, а соли му памет“ и да је „лудак, лажов, будала и преварант“, како назива оне који се не слажу са косовском политиком коју води и упозоравају на њене катастрофалне последице? Хоће ли и њему рећи да „не ради ништа и само пије капућино“ ?

Наравно да неће. Али неће престати да највулгарнијим речима напада све оне чијим су ставовима подударни они које је изнео Ли Манчанг”, каже се у саопштењу ДСС-а.