Прочитај ми чланак

ДСС-ДВЕРИ: Пут Србије у ЕУ пун уцена

0

dveridsslogo

Одлагање одлуке Савета ЕУ о отварању преговарачког поглавља 23 са Србијом, због неслагања Хрватске, јасно показује да је вођењем екстремистичке политике „ЕУ нема алтернативу“, која се води од 2008. године, Србија прихватила да буде талац интереса САД и не само водећих, већ и минорних земаља Европске уније, као што је Хрватска.

Улазак у Европску унију није државни, национални и економски интерес Србије. Због тога би за Србију најбоље било да се преговарачка поглавља за пријем никада и не отворе, иако се у наредном периоду може очекивати да Хрватска ипак да сагласност како би преговарачко поглавље 23 било отворено.

Имајући у виду уцене Хрватске око поглавља 23, може се само претпоставити какве су пред Србијом уцене око распродаје природних ресурса, признавања независности Косова и Метохије, увођења санкција Русији, дозвољавања увоза генетски-модификованих производа… Српски покрет Двери и Демократска странка Србије на изборима кандидују политику која ће јасно рећи „не“ овим уценама и условљавањима ЕУ. Уверени смо да ће грађани политици слободне, а не бриселске Србије, на изборима пружити масовну подршку.

 

Информативне служба
Демократске странке Србије и Српског покрета Двери