Прочитај ми чланак

Драшко завео ред за један дан – све који су крали државу шаље на суд! (ВИДЕО)

0

Драшко Станивуковић, градоначелник Бање Луке, поднио је кривичне пријаве против претходних руководилаца Градске управе и јавних предузећа, јер су, како је рекао у обраћању новинарима починили незаконите радње.

„Да се крало, крало се… И то ваљано и поштено“, биле су прве ријечи Станивуковића.

Станивуковић је, како је рекао новинарима, кривичне пријаве поднио против бившег градоначелника Бање Луке Игора Радојичића, бившег шефа Одсјека Цивилне заштите Младена Ћућуна, бившег начелника Одјељења комуналне полиције Миленка Летића, те бившег директора “Акване” Ведрана Митровића.

„Колико се узимало, добро ми имамо ишта. Ово је огроман буџет, колико се узимало. За десет година узело се 30 милиона марака“, казао је Станивуковић.

Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке, показује фотографије билборда у центру овог града који су, како тврди, постављани по привилегованим условима за поједине клијенте, Бањалука, 31. јануар 2021. године.

Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке, показује фотографије билборда у центру овог града који су, како тврди, постављани по привилегованим условима за поједине клијенте, Бањалука, 31. јануар 2021. године

У извјештају „тима за ревизију“ који је у недјељу 31. јануара представио Драшко Станивуковић, наводи се како постоје незаконитости у уговору о чишћењу рјечице Црквене за 169.000 КМ (око 85.000 еура) у случају бившег шефа Одсјека Цивилне заштите Младена Ћућуна “који о томе није обавијестио предузеће ‘Воде Српске’ и све је урађено без надзора”.

Станивуковић тврди да је “Ћућун поставио ограду за потребе Цивилне заштите која је плаћена 120.000 КМ (око 60.000 еура), док је процијењена вриједност била 25.000 КМ (12.500 еура)”, те да је купио службена аута за ову службу која су користили начелници неограничено 24 часа с горивом колико желе.

Станивуковић је 24. децембра преузео управљање Градом Бања Лука од свог претходника Игор Радојичића.

Полицијска управа Бање Луке саопштила је да Станивуковић није предао доказе о криминалу.

У саопштењу наводи, да ова управа нити начелник Сектора полиције Раденко Стакић нису запримили никакву пријаву, нити је начелник Стакић „преузео доказе о криминалу у Градској управи“ од стране градоначелника Драшка Станивуковића.