Прочитај ми чланак

ДРАМА У ВАЗДУХУ: Авион којим је Николић летео за Ватикан вратио се за Београд!

0
Фотографија преузета са сајта novosti.rs

Фотографија преузета са сајта novosti.rs

Како јавља Танјуг авион којим је председник Томислав Николић летео за Ватикан вратио се у Београд због квара на мотору.

Aвион којим је председник Србије Томислав Николић јутрос полетео за Ватикан, принудно се вратио на београдски аеродром због квара на једном мотору, а посета Светој столици је отказана, сазнаје Тањуг.

Квар се догодио на мотору владиног фалкона.

Председник Николић у Ватикану и са ставовима врха СПЦ

Председник Србије Томислав Николић, који данас треба да борави у једнодневној званичној посети Ватикану, папи Франциску ће пренети и поједине ставове Српске православне цркве (СПЦ), који су од заједничког интереса, саопштила је Служба председника Републике за сарадњу са медијима.

Уочи одласка у званичну посету Ватикану, на позив папе Франциска, председник Николић разговарао је са патријархом Иринејем и одлази на пут са благословом патријарха Иринеја и наше цркве и пренеће папи Франциску поједине ставове Српске православне цркве, који су од заједничког интереса, наводи се у саопштењу.

Током посете, председник Николић састаће се са папом Франциском, као и са државним секретаром Свете Столице, кардиналом Пјетром Паролином, секретаром Свете Столице за односе са државама надбискупом Полом Галагером и шефом Одсека за Западни Балкан, монсињором Хенриком Јакодзинским, каже се у саопштењу.

Извор: Танјуг