Прочитај ми чланак

ДРАГАНА ТРИФКОВИЋ: Вучић уз помоћ проруског бирачког тела жели Србију у НАТО

0

Гост емисије„Србовање”, у продукцији медијских кућа „Helmcast” и „Србин.инфо”, била је српски новинар, политичар, политички аналитичар и директор Центра за геостратешке студије, Драгана Трифковић.

Тема емисије је била руски став по питању Косова и због чега је СНС-СПС режим, на челу са Александром Вучићем ушао у отворени сукоб са Српском Православном Цркву.

„Ниједна власт до сада није тако грубо нападала Српску Православну Цркву, као што тренутно ради владајући режим у Србији. Била сам запрепашћена када сам прочитала саопштење такозване Српске листе, која је уствари експозитура СНС-а на Космету, у којем стоји да отац Сава Јањић, игуман манастира Дечани, није више духовник. ”, у емисији је подсетила Драгана Трифковић, упитавши се:

„Ко њима даје за право да одређује које јесте, а ко није духовник? Који су то критеријуми у односу који они одређују тако нешто? А пре свега, с правом може свако од нас да се упита, да ли су они неко врховно тело, директно постављено од стране Бога, па да може тако нешто да тврди, за неког игумана СПЦ?”.

 

У емисији се још говорило и о томе шта је све Александар Вучић обечао Западу да би дошао на власт, какво је стање у српским медијима, о режимским аналитичарима, као и о ставу Русије према режиму у Београду и према статусу Косова.