Прочитај ми чланак

Драган Ђилас тврди: Дневник 2 РТС прећутао изјаву Кона у вези Кризног штаба ВИДЕО

0

Председник Странке слободе и правде Драган Ђилас објавио је видео, у среду 17. децембра, у којем је набројао све теме које смо могли и оне које нисмо могли да погледамо у синоћњем дневнику Радио телевизије Србије и оценио да, заправо, гледајући национални сервис не можете да сазнате ништа.

“Смисао РТС-а је да људи знају шта се у Србији заиста дешава. Гледајући РТС не можете да сазнате ништа”, оценио је Ђилас, а затим у снимку ставку по ставку образложио, шта је по његовом мишљењу спорно.

“Још један извештај шта сте могли да чујете и шта нисте могли да чујете. Могли сте да чујете још један извештај о пошасти из којег вам ништа неће бити јасно, осим да сад има ПЦР тест који ће бити скупљи за 3.000 динара, има и неки тест који се купи у апотеци од 1.200 динара, па можете тако да проверите. Кажу да ако је позитиван имате пошаст, ако је негативан није баш сигурно, па ви видите. То је нешто ново, видећемо како ће се са тим наши суграђани снаћи. Оно што је суштина и што нисте могли да чујете на РТС синоћ, јесу изјаве људи из Кризног штаба, пре свега доктора Предрага Кона који се трудио да објасни да постоје два дела Кризног штаба, један медицински и један привредни и политички. Како је он то данас објашњавао, они немају увек исте ставове, али мора да се води пажња и о једном и о другом”, рекао је Ђилас.

Кризни штаб преузели политичари

“Ја сам мислио да постоји један Кризни штаб који у време пандемије треба да спасава животе људи и да је то основни критеријум. Наравно да привреда треба да функционише колико може, али пре свега, када се људима обезбеди да буду живи. Посао је важан, али да бисте радили морате прво да останете живи. Данас када слушамо схватамо да они имају супротне ставове и да она прича из априла, маја да струка о свему одлучује, а да су политичари ето ту, изгледа да се потпуно променила. Изгледа да о свему одлучују политичари, па онда питамо а зашто онда ти лекари уопште седе у том Кризном штабу?”.

Поскупљење ПЦР због путовања

“Чули смо и да зато што је ПЦР поскупео за 3.000 динара неко ће можда да одустане од путовања. То је овако једно изузетно добро објашњење зашто је поскупело нешто што би требало да буде доступно што већем броју људи, јер многи желе да провере да ли имају пошаст или немају.”