Прочитај ми чланак

ДР МИЛОШ КОВИЋ: Докле ћемо да слушамо Вучићеве глупости по питању Косова?

0

„Ако је Вучић спреман да на себе прими жиг издаје због предаје Косова и Метохије ми то нећемо!”, истакао је проф др Милош Ковић говорећи на патриоском скупу који је био одржан у српској престоници као знак протеста политици државног врха Србије, предвођеним Александром Вучићем, према јужној српској покрајини.

„Косово и Метохија то није страначко питање, то је питање опстанка државе. Не може се имати демократија и одбрана људских права без своје државе. Дакле, када је у питању Косово и Метохија, то је питање одбране државе и ту не може да буде разлике између левице и деснице, грађанисте и националисте. Због тога смо ои овде, на протесту”, рекао је проф. др Милош Ковић за Србин.инфо објашњавајући разлоге за покретање патриотског скупа „Зауставимо велеиздају Косова и Метохије”, који је одржан у Београду, на Тргу Николе Пашића, иу понедељак, 18 фебруара у 17:00 часова.

Др Ковић је још и додао, да засада, организатори овог скупа, немају намеру да праве протесте сваког понедељка или уторка, али да је намера да се упозори власт да се Косово не може одузети од Србије, јер битка за Косово траје већ преко 600 година и још није завршена, као и да се подсете они други, који свакодневно протесно шетају по градовима Србије против режима Александра Вучића да се Космет не може прећуткивати. А затим је и подвукао:

„Ми смо овде да подсетимо да је Косово тема свих тема и питање свих питања. То је основно питање извлачења живих људи из гета и одбране наше државе. Ми данас и обележавамо и годишњицу злочина над Србима у Ливадицама, код Подујева, када је подстављена бомба под аутобус прогнаним Србима који су се враћали у Грачаницу, за време Задушница, док су ишли да посете гробља својих предака. Тада је убијено дванаест људи и 43 је било рањено, од којих је најмлађа жртва имала само две године. Ми и то данас обележавамо јер се то десило 16 фебруара 2001. године. Ако Косово није питање људских права, онда шта је питање људских права? На овоме морамо да будемо сви заједно”.

ИСПРЕД ПРЕДСЕДНИШТВА СРБИЈЕ

„Има нас, има нас, изнад свих очекивања, и тек ће да нас буде јер ми смо већинска Србија. Сви сте видели оне анкете, које не радо објављују, преко 70% грађана ове земље – намерно кажем грађана јер нису то само Срби – неће да преда Косово и Метохију. И нећа да мЕња косовски завет за холивудски мит о Европској унији, немачко тапшење по рамену и за америчка обећања”, рекао је професор др Милош Ковић испред Председништва Србије где се завршила протестна шетња скупа „Зауставимо велеиздају, Косово је Србија”.

У тим тренутцима, његов говор је прекидала маса окупљених која је викала: „Не дамо Косово!”

Професор Ковић је током говора и поздравио све Србе на Космету – у Митровици, Штрпцу, Ранилугу, Шилову Ораховцу, Великој Хочи, Гораждевцу и многим другим местима – истичући да нису заборављени од стране Срба из осталог дела Србије.

„Косово и Метохија је питање здравог разума. Докле ћемо да слушамо глупости председника Србије, Вучића који каже : одрекнимо се Косова и Метохије због будућности наше деце. Чије деце? Чија су дивна деца у Ораховцу, Гораждовцу и Ранилугу? Каже: предајмо Косово и Метохију Албанији због стабилности у региону. Да ли заиста мисли да смо толико глупи да будемо најгоре покољење у историји српског народа? Ако је он спреман да на себе прими тај жиг издаје ми то нећемо!”, поручио је др Ковић председнику Србије у име свих на скупу присутних патриота.

А шта је још професор Ковић рекао окупљенима испред Председништва Србије погледајте у видео линку, који се налази при врху чланка.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!