Прочитај ми чланак

Др Јовановић: Вучић да не лаже народ! Признао је независно Косово!

0

Председник Нове Демократске странке Србије (Нови ДСС) Милош Јовановић изјавио је да би Председник Србије Александар Вучић требало да јасно каже грађанима да је прихватио такозвани француско-немачки споразум о Косову, па да онда провери колико би људи на изборима гласало за његову листу и Српску напредну странку (СНС).

Јовановић је, поводом још једне рунде разговора Београда и Приштине у Бриселу, оценио „да је реч о усаглашавању онога што је већ прихваћено“ и да би Вучић требало то отворено да каже грађанима.

„Уколико будемо у прилици да после избора обављамно државне функције, коалиција Нада ће одбацити овај предлог јер је он противуставан“, рекао је Јовановић, у разговору са грађанима код тржног центра „Ушће“. Он је истакао и да је политика коју води председник Вучић антидржавна и да показује потпуно одсуство визије.

Кандидат са листе коалиције Нада (коју осим Новог ДСС-а чини и Покрет за обнову краљевине Србије (ПОКС), кошаркаш Владимир Штимац, рекао је да ће приоритет у Београду, уколико коалиција Нада буде на власти, бити јавни превоз, питање паркирања и загађења ваздуха.

„То су проблеми чије решавање захтева време, али и новац. Да би проблем јавног превоза и паркинга у Београду био решен, потребне су барем четири године и доста новца“, истакао је Штимац. Он је нагласио да је један од начина да се овај проблем реши изградња гаража. Штимац је подвукао и да је недостатак места у вртићима такође проблем који мучи Београђане и да ће он, због тренутне политике Српске напредне странке, бити још већи.

„Треба се усредсредити на изградњу нових вртића, али и успоставити једну стабилну сарадњу са приватним обдаништима“, рекао је Штимац.

Бивши кошаркаш је рекао и да ће осталим опозиционим странкама предложити формирање заједничког центра за праћење избора. „Морамо успоставити систем за контролу гласања. Нарочито на сам дан избора, јер се странкама на власти не може веровати. Толико пута до сада су показале да су склоне разним марифетлуцима. Али заједничким снагама, опозиција може да спроведе квалитетну контролу како би, по први пут у последњих десет година, заиста и у потпуности била поштована изборна воља грађана“, закључио је Штимац.

Ванредни републички и локални избори, који се одржавају у више градова и општина, укључујући и главни град, Београд, расписани су за 17. децембар ове године, а у њима коалиција НАДА учествује на изборној листи „Др Милош Јовановић – НАДА за Србију“, под редним бројем 5.