Прочитај ми чланак

Др Јована Стојковић (ЗС): Држава да заштити север Бачке од насилних миграната

0

Након одржане трибине „Грађани говоре – хоћемо безбедну Суботицу“ посвећене непосредним искуствима грађана Суботице и околних села са илегалним мигрантима, потпредседница Здраве Србије др Јована Стојковић је нагласила да је чула велики број грађана који су незадовољни (не)радом полиције и политичким ставом странака на власти да јој се не дозволи да у овим случајевима реагује у потпуности са својим законским и уставним овлашћењима, и овде и на територији целе Србије.

Ко су безбедносно интересантна лица из суботичких шума, наставила је Стојковић, органи очувања јавног мира и реда могу лако сазнати јер се без икаквог зазора рекламирају на Тик-Току, а ми знамо да припадници МУП-а и других служби безбедности помно прате друштвене мреже. Колике су размере проблема у шумама око Суботице, поред сведочења невероватно храбрих појединаца, говори податак да је у две полицијске акције учествовало 850, а затим око 500 полицајаца са најсавременијом опремом. Зато су људи затражили да се „војска на границе врати“.

„Овим људима је, према њиховим речима и сведочењима, угрожено право на живот и кретање, а колико о томе не желе да известе ни „велики“ ни „мали“ медији, говори чињеница да се на трибини појавила само једна локална телевизија, тј. медиј – suboticke.rs“, додала је Стојковић.

„У мултиетничкој и питомој Суботици сигурно не постоји проблем „ксенофобије“ која је и иначе псеудопсихијатријски наметнути термин без значења. Ово је без сумње последица вазалског положаја Србије у односу на све глобалистичке агенде, па и управљаним миграцијама ка Европи о којима смо међу првима говорили и указивали на емоционалну манипулацију наратива „јадне избеглице“.

Синоћ је на трибини, окупљених заједничком муком, било и Срба, Словака, Буњеваца, Хрвата и Мађара и сви се надају да ће њихов глас стићи до органа безбедности њихове заједничке државе Републике Србије.

„Као српски националиста, страхујем да се, уколико изостане адекватан одговор, не нађе неко други позван да заштити своје сународнике“, закључила је Стојковић.