Прочитај ми чланак

др Јанковић, експерт за Блиски исток: Ушли смо у 3. св. рат, Израел сад на потезу!

0

На Блиском истоку "кључа". Свет стрепи од светског рата након што је Иран синоћ извео масовне нападе дроновима камиказама и балистичким ракетама на војне циљеве у Израелу, у знак одмазде након што је погођена амбасада Ирана у Дамаску.

Слободан Јанковић, доктор политичких наука и стручњак за Средњи и Блиски исток, коментарише за Србин.инфо најновија ратна дешавања и објашњава да је то само наставак Трећег светског рата у који смо већ ушли.

„У Трећи светски рат смо ушли 24. фебруара 2022. године, а ово је блискоисточно жариште тог рата. Операција Ирана је спашавање ообраза након агресије Израела у Дамаску и ово је само прва фаза. Чекамо да видимо шта ће се дешавати и са Либаном, који су даљи циљеви Израела на Блиском истоку, а разоткриће се и који су све помагачи Израела. Јордан се већ оголио као савезник Израела, а већина становништва Јордана су палестински Арапи. Турској овај сукоб није у интересу јер са свима тргује и не жели даљу ескалацију сукоба. У наредним недељама видећемо које ће још муслиманске земље стати на страну Израела“, најављује саговорник Србин.инфо.

др Јанковић је говорио и о томе да ли постоји опасност од нуклеарног рата, да ли ће у овом сукобу нека од земаља употребити атомску бомбу, на које мете и циљеве ће се фокусиратии у наредним нападима… Више о томе погледајте у видео прилогу.