Прочитај ми чланак

Доловац била код Вучића, па се крила од камере новинара (ВИДЕО)

0

Републичка јавна тужитељка Загорка Доловац, посетила је данас Председништво Србије након конференције за новинаре коју је одржао председник Србије Александар Вучић. У моменту док је напуштала зграду, Доловац је ставила папир испред лица, како је кмаера телевизије Н1 не би снимила, а која се налазила испред кабинета шефа државе на Андрићевом венцу.

Загорка Доловац важи за особу која се ретко појављује у јавности, а чини се да бројне критике на њено одусуство нису значајно утицале на републичку јавну тужитељку. Дан након што је објављена изјава председника Вишег суда у Београду Александра Степановића, који ју је критиковао због тога што из њених изјава делује као да је Србија скандинавска земља, Доловац се обрела у Председништву Србије.

Foto printscreen N1

О чему је разговарала са председником Србије, није познато јавности, а да је Доловац желела да остане невидљива показује и њена реакција по изласку из зграде на Андрићевом венцу.

Подсетмо, у изјави коју је дао за портал КРИК, Степановић је навео да не постоји ниједан случај високе корупције у Вишем суду и да је тужилаштво одговорно што се не суди политичарима.

“Да се не лажемо, ми немамо ниједан случај високе корупције у Вишем суду. Ја нисам у ситуацији да вам кажем – ми смо имали члана српске владе, ми смо имали директора јавног предузећа (којима се суди)”, казао је у Степановић у интервјуу за КРИК.

Степановић је казао да му је формирање одељења за борбу против корупције при тужилаштву и суду 2018, донело наду, али да су очекивања изневерена.

По његовом мишљењу, тужилаштво је одговорно што се не суди корумпираним политичарима, јер “суд ради оно што стигне из тужилаштва”.

КРИК пише да је Степановићева каријера делом испреплетена са “утицајним и мистериозним” бившим шефом обавештајне агенције БИА Александром Ђорђевићем, познаником са факултета председника Србије Александра Вучића.

Тај медиј додаје да је, док је био адвокат, Ђорђевић своју канцеларију водио из куће која је у власништву Степановићеве супруге, а председник Вишег суда каже да се у том периоду “виђао” са Ђорђевићем, али и да он није утицао на његов успон, као и да је држао професионалну дистанцу.

“Апсолутно нигде никакво његово пуномоћје није било у предметима у којима сам ја поступао, јер сматрам да би можда на неки начин дошао у сукоб интереса и да је то потпуно неприхватљиво”, рекао је он.

КРИК пише да су таблоиди недавно објавили серијал текстова о Степановићу оптужујући га за непотизам, што је он демантовао и рекао да су питања таблоидима достављана управо из БИА-е и да се “налази на мети” јер је почео отворено да говори о притисцима на судство на састанцима са међународним организацијама, као и у медијима.