Прочитај ми чланак

ДОГОРЕЛО: Полили градоначлника Бора водом јер би да измести село због Зиђина!

0

На скупу мештана Месне заједнице Кривељ у Бору, којем је присуствовао градоначелник Бора, Александар Миликић, дошло је до инцидента, када је неко од присутних мештана полио водом Миликића, због његове намере да измести цело село Кривељ, због потреба кинеске компаније "Зиђин".

Због намере власти у Бору, али и става Владе Србије, да за потребе кинеске компаније „Зиђин“, која је власник РТБ Бор, комплетно село Кривељ буде измештено у наредних неколико година, дошло је до инцидента на збору мештана овог села којем су присуствовали локални челници, али и представници Министарства рударства и енергетике и Министарства државне управе и локалне самоуправе.

Како се чуло на збору мештани Кривеља морају што пре да се одлуче за локацију како би се она уврстила у план генералне регулације чије се усвајање очекује током септембра и да се заврши план посебне намене овог подручја. Након тога Влада Србије би подручје села Кривељ требало да прогласи за део који је од јавног интереса, а тек након тога би се ушло у процес експропријације.

Мештани ће моћи да се одлуче за колективно исељење, индивидуално пресељење или директну продају компанији Зиђин, а сва тренутна питања и проблеми које имају биће решавани на седницама радне групе која се са представницима Зиђина одржава сваке не деље.

У једном тренутку један од присутних насрнуо на градоначелника Бора Александра Миликића, полио га водом. Инцидент је брзо окончан, а градоначелник је најавио покретање кривичне пријаве против нападача.

Очигледно је да у Србији догорева, јер режим Александра Вучића, водећи се логиком „профит изнад људи“, је спреман на све, па и да уништи људске животе и имовину, само да би присвојио корист.