Прочитај ми чланак

Додик: Према Србима се води једна подмукла политика

0
Фото: © Sputnik/ Алексеј Никольски

Фото: © Sputnik/ Алексеј Никольски

БАЊАЛУКА – Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да се на основу површног посматрања види да се регион Балкана држи као стална зона потенцијалног жаришта и замрзнутих сукоба, а да се према Србима води ригидна политика.

Како преноси Спутњик, Додик се сложио са оценом премијера Србије Александра Вучића да је „очигледно да на Балкану постоје све већа тензије и покушаји свеукупне дестабилизације односа“.

„Слажем се са Вучићем и делим његову забринутост и његов став“, навео је Додик, додајући да је немогуће да спирала казни за Србе и српски народ траје без обзира на то које су политичке власти у Србији на сцени.

Према мишљењу председника РС, то говори да се задржава једна ригидна, подмукла политика према Србији и српском народу.

„На Косову се то најбоље види. Без обзира што се променила власт, и то неколико гарнитура, и данас се кажњава Србија и српски народ у концепту који је, по њима, наводно требало да казни Слободана Милошевића“, казао је Додик.

Додик је истакао да „о томе како ствари стоје у Босни и Херцеговини никада нису ћутали“, али каже да је очигледно да у БиХ постоји једна структура оних који желе да заштите насиље међународних представника из прошлости.

 

Извор: Танјуг