Прочитај ми чланак

Додик огорчен на владику Ћулибрка: Погодиле су ме његове изјаве о Јасеновцу!

0

Након скандалозних изјава владике СПЦ Јована Ћулибрка да је државни пројекат Србије био драстично увећавање жртава логора у Јасеновцу као и да је бројка знатно мања, од политичара се огласио само Милорад Додик. АЛИ, занимљиво је да његову изјаву нису пренели Вучићеви медији јер снс-спс картелу очигледно нимало не смета да владика СПЦ умањује број српских жртава у усташким логорима.

Предсједник Републике Срспске Милорад Додик коментарисао је изјаву владике пакрачко-славонског Јован Ћулибрка о броју жртава у Јасеновцу.

Додик је рекао да нико у РС-у и Србији не говори на памет о броју жртава било где, а поготово у Јасеновцу, те да му није јасно одакле та изјава владике Јована.

„Одлучно одбацујем било какву могућност да је државни пројекат Србије и Републике Српске да се увећа број жртава у Јасеновцу. О злочину у Јасеновцу су се водиле и воде многе научне и друге расправе, постоје разни извори, чињенице и подаци“, нагласио је Додик, а пренео сарајевски портал Klix.ba.

Он је рекао да га је посебно „погодио“ део изјаве где владика покушава да негира само изворе са српске стране који говоре о броју жртава геноцида.

Подсећамо, владика Јован је говорио на трибини Српског привредног друштва „Привредник“ у Загребу о томе.

„Ми имамо сада случај ревизионизма у Србији и Републици Српској који је масиван с наше стране. То је подршка лажној причи са професором Гидеоном Грajфом који се појавио у Србији. Сви историчари знају ко је он, да је циркус, јер Грajф говори о милион и 400 хиљада жртава Јасеновца“, исмевао је владика СПЦ Јован дело чувеног јеврејског историчара који се највише бавио жртвама Холокауста, а у оквиру тога и геноцидом у логорима Јасеновац, Аушвиц…