Прочитај ми чланак

ДОДИК ОДБРУСИО МИЛУ: Заборавио си дружење с Ратком и Радованом!

0

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик је поводом изјаве Мила Ђукановића да је то што ради у Републици Српској опасније од оног што се догађа у Србији и Црној Гори изјавио да ће шеф црногорске државе бити жртва оспоравања српског националног интереса.

Мило Ђукановић је, рекао је он, сада постао миљеник Сарајева. Подсетимо, Додик је недавно, упркос противљењу остале двојице чланова Председништва, забранио Милову посету Босни.

– Охрабривао је самосталност Републике Српске у време када сам мислио да цела та прича о црногорској независности треба да се заврши – рекао је Додик у интервјуу за телевизију Фејс из БиХ.

Истакао је да је управо Ђукановић био „део пројекта који је водио Милошевић“, а онда је, каже, „искочио“.

– Састајао се више пута са Караџићем него ја и више пута се видео са Младићем него ја. Ја нисам командовао војском у рату, а он јесте – рекао је Додик.

О односу са Ђукановићем каже да они никада нису били посебни, те да је увек уважавао чињеницу да је он председник Црне Горе.

– Генерално гледано, Ђукановић је одједном одлучио да Црна Гора призна Косово, ради против српских националних интереса и против Српске православне цркве – навео је Додик.

Чињеница је, истиче Додик, да је „Ђукановић у овом тренутку за СПЦ припремио голготу“ усвајањем закона који није демократски и то је, наглашава, „учинио на један веома подмукао начин тако што је најпре са Исламском заједницом, Католичком црквом и Јеврејском заједницом направио посебне уговоре, а СПЦ је наметнуо закон који деградира њено постојање и њену имовину“.

Нико, истиче Додик, Ђукановићу не брани да прави своју цркву, али не мора да отима од СПЦ.