Прочитај ми чланак

ДОДИК КОД ВЛАДИКЕ ХРИЗОСТОМА: Република Српска је држава

0

БИЈЕЉИНА - Дан Републике је 9. јануар и у доношењу новог закона о празницима биће речено да то није само Дан РС, него да је то и дан државности Српске, јер је РС држава - казао је председник РС Милорад Додик, током сусрета са епископом зворничко-тузланским Хризостомом у Бијељини.

rs--dodik_620x0– Дан Републике, 9. јануар, занима све људе и институције, па и СПЦ. Упознао сам владику о томе да РС не чини ништа што није наша борба за наше право – нагласио је Додик.

Према његовим речима, Српска се определила за политичку борбу, а референдум је систем спровођења одлуке Уставног суда који је тражио да се прилагоди закон.

– Ми смо одлучили да тај први корак у прилагођавању буде референдум, а други су дигли галаму- оценио је Додик.

Владика Хризостом је нагласио да верује у мудру политику коју води власт Републике Српске.

– Ми не бранимо никоме да слави своје славе и обичаје, али нека и српски народ слави своју крсну славу и своје крсно име, као што смо кроз векове чинили у још тежим временима – истакао је владика Хризостом.

ПРАВОСЛАВНЕ ГИМНАЗИЈЕ

ПРЕДСЕДНИК РС рекао је, након разговора са епископом Хризостомом, да постоји намера да у свим градовима Српске буду отворене српске православне гимназије.

Додик је истакао да је улога СПЦ да изгради објекте, мобилише људе, одабере кадар, након чега ће РС преузети њихово финансирање.