Прочитај ми чланак

Додик: Добио сам информацију, прете ми хапшењем, пружићу отпор!

0

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да му се прети хапшењем, али да ће он и његово обезбеђење пружити отпор.

„Прете ми хапшењем. Пре сат времена добио сам информацију да су ми поручили да, ако моје обезбеђење пружи отпор, да ће пуцати у мене“, рекао је Додик на седници Народне скупштине Републике Српске у Бањалуци.

Не наводећи од кога су стигле такве претње, рекао је – „Ја им кажем да ћемо пружити отпор“.

Додик је потом оптужио опозициону Партију демократског прогреса (ПДП) да је по њиховом налогу амерички званичник Габријел Ескобар наредио санкционисање фирме „Интеграл инжењеринг“.

Оптужио је и председника Листе за правду и ред Небојшу Вукановића да делује под окриљем америчке амбасаде у Сарајеву.

Навео је да поседује допис обавештајних служби у којем, како је рекао, Вукановић под окриљем америчке амбасаде у БиХ и Националног демократског института у Сарајеву делује на организовању одрживих протеста против власти у РС.

Додао је да се у допису обавештајне заједнице наводи да је Вукановић „корисни идиот“ и да је за заустављање корисних пројеката у Републици Српској.

Информацију о наводном претњи Додику први је покренуо Александар Вулин, сенатор у ентитету и бивши шеф БИА наводећи да је то „финализација завере против Републике Српске и Србије“ и да “они који иза тога стоје хоће да киднапују председника Милорада Додика и униште Српску”.

Коментаришући објаву предсједника Србије Александра Вучића да су пред Србијом и Српском тешки дани, Вулин је навео да је Кристијан Шмит почео да користи такозвана бонска овлашћења што значи да може да ради шта год хоће у БиХ, не питајући никога и не поштујући Устав БиХ ни Дејтонски споразум.