Прочитај ми чланак

Ђурђевић Стаменковски: Похвалу Вучића доживљавам као признање, није било разговора

0

Председник Србије Александар Вучић је рекао да би у редовима Српске напредне странке волео да види и председницу Српске странке Заветници, Милицу Ђурђевић Стаменковски. Она за Н1 каже да није било разговора о преласку у СНС, а да похвалу председника доживљава као признање.

Гостујући последњег јутра у години на ТВ Прва, Вучић је казао да је на изборима видео много талентованих политичара који имају своје странке, а које би волео да види и у Српској напредној странци. Међу њима је, према његовим речима, и председница Српске странке Заветници Милица Ђурђевић Стаменковски.

„Видео сам много талентованих људи попут Милице Ђуређевић Стаменковски које бих волео да видим у СНС-у. Наравно у тој жестокој борби понекад погреше, али имају тај таленат“, рекао је Вучић.

Прецизирао је да је председницу Заветника желео у СНС-у и пре седам-осам година.

„Волео сам да је видим и пре седам осам година у СНС, али потребно јој је сазревање и искуство, верујем да ће та жена добити прилику да то уради у будућности“, поручио је Вучић.

Ђурђевић Стаменковски за Н1 каже да није било разговора о приступању СНС-у, а да похвалу председника доживљава као признање.

„Наша одговорна политика и државотворна логика, сигурно је определила председника републике да се похвално изјасни о мом раду. С обзиром на то да је реч о фигури са највишим политичким ауторитетом у држави, оно што је рекао доживљавам као признање“, изјавила је за Н1.

Према њеним речима, Заветници су од оснивања 2019. године уживали велике симпатије међу бирачима СНС. Додаје да истраживања показују да је њена странка друга политичка опција за гласаче владајуће партије.