Прочитај ми чланак

ЂОРЂЕВИЋ: Протестима ћемо отерати издајнике Космета и пљачкаше с власти

0

Србија има две пошасти - ову власт и пандемију, оценио је у Новом дану председник Покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић.

Он је рекао да подржава став лекара који се у болницама боре против короне – да се задравствени систем распао, што, како је рекао, и сами видимо.

Foto YT

„Оно што је за мене најстрашније је да нисмо могли да организујемо најобичнију сутуацију да грађани који чекају сатима и сатима испред ковид амбуланти то чине у таквим условима… да није могло да се организују шатори, грејалице, волонтери, да се направи пристојно место то где људи чекају“, упитао је он.

Ђорђевић сматра да власти мере које су лекари још раније предлагали нису спроводиле због „интереса бизних група“, а сада се систем распао.

Главне теме издаја Косова и пљачка Србије

Главне теме наше земље су, како је оценио, „издаја Косова и пљачка Србије“.

Говорећи о скупштини Србије, он је рекао да прво треба да имамо изборе, да бисмо имали скупштину.

„Ми од 2012. немамо изборе, сви су покрадени, последњи избори који су били су и бојкотовани, не могу да се зову изборима. Оваква једнопартијска скупштина никога не представља“; казао је Ђорђевић.

Право на достојанство

Он је рекао да СНС грађани морају сменити, и да „човек има право да брани своје достојанство“.

„Морамо силом, снагом народа, мирним грађанским протестима да ову власт отерамо. То ће се урадити у наредном периоду“, рекао је гост Новог дана.

Он је поновио раније тврдње да ће комплетно електроснабдевање на северу Косова прећи из руку Србије у руке приштинске фирме КОСТТ од средине децембра.