Прочитај ми чланак

ЂОРЂЕВИЋ: Предајом енергетике Албанцима Вучићев режим починио издају и пљачку

0

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић огласио се поводом јучерашњег преласка електроенергетске мреже на северу Косова под окриље приштинске компаније КОСТТ, назвавши тај чин „издајом, за коју ће режим Александра Вучића пре или касније одговарати“.

Он је навео да су медији из Приштине и Тиране пренели вест о почетку функционисања интегрисаног система преноса електричне енергије између тзв. Косова и Албаније:

Foto: Screenshot/YouTube

„У својим изјавама јуче, Еди Рама и Авдулах Хоти славили су енергетску независност Косова, односно одвајање електромреже од српског снабдевања. За то време званични Београд ћути.“

Ђорђевић је рекао да Вучић и његови сарадници „неће одговарати само за ову издају, већ и за све акте издајништва које су починили од 2012. године: формирање царине, предају правосуђа, укидање српских институција на северу Косова, допуштање државама да међународно признају независно Косово“.

„Енергетика је последња у низу, а посебан је проблем што су је предали интегрисаном систему Албаније и Косова, дакле практично су помогли стварање инфраструктуре за Велику Албанију“.

„Ради се о невиђеној пљачки, будући да је Вучићев режим предао комплетну имовину и читаву инфраструктуру преноса електричне енергије на Косову. У тај систем је улагано деценијама и његова вредност се мери у стотинама милиона евра“ сматра Млађан Ђорђевић.

Председник Ослобођења подсећа да су из овог покрета данима упозоравали да 14. децембра систем прелази у руке Приштине, а да је било каква реакција званичног Београда изостала:
„Из Владе, Председништва и Канцеларије за Косово и Метохију нису имали довољно довољно храбрости ни да обавесте потрошаче – Србе на Косову и Метохији – шта се дешава. Од толике бриге и бусања у груди за опстанак Срба на Косову, Вучић им је прећутао да ће Албанци од сутра да им наплаћују и секу струју и на тај начин их уцењују и притискају“.

Једина реакција, наводи Ђорђевић, били су константни медијски напади на њега и његов покрет, због тога што се, како каже „дрзнуо да обавести српску јавност о овом чину издаје“.
„И то чак није смео да уради сам Вучић, који се у претходних десет дана сакрио у мишју рупу, него је слао своје пијуне и послушнике“, закључује лидер Ослобођења.