Прочитај ми чланак

Ђорђевић отпочео двонедељну посету Русији

0

Делегација покрета Ослобођење на челу са председником покрета Млађаном Ђорђевићем отпочела је двонедељну посету Русији. Ђорђевић ће са сарадницима присуствовати прослави 800. годишњице рођења св. Александра Невског у Лаври у Санкт Петербургу, заједно са државним и црквеним врхом Русије, а на позив владике виборгског и приозерског Игнатија.

У писаној изјави Ђорђевић је истакао да је за покрет Ослобођење важно да чује спољнополитичке планове и разматрања која долазе из Русије, али је једнако битно и да руске колеге упознају са положајем Србије и актуелним регионалним трендовима на Балкану.

„Нажалост, Србија данас је у тешком положају, највише заслугом актуелног режима у Београду који се одриче традиционалног пријатељства са Русијом и окреће се западу. Али то има своју цену – запад од нас захтева одрицање од Косова и Републике Српске, на шта режим пристаје“, закључује Ђорђевић.

По повратку из Петербурга у Москву, Ђорђевић ће непосредно пре и након парламентарних избора у Русији, заказаних за период од 17. до 19. септембра, одржати низ састанака на високом нивоу, са представницима политичких и других друштвених институција Руске Федерације.