Прочитај ми чланак

ЂОРЂЕВИЋ оштро о дијалогу: Опозиција помаже Вучићу!

0

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић осврнуо се у писаном саопштењу медијима на јучерашњи састанак у оквиру дијалога странака власти и опозиције, одржан уз посредовање чланова Европског парламента.

Ђорђевић је оштро критиковао представнике опозиционих странака, рекавши да сви који учествују у овим разговорима и иду на изборе „помажу Александру Вучићу и његовом криминалном режиму“ да, како је рекао, одржи привид демократије у Србији и још дуже остане на власти.

„При самом оснивању покрета Ослобођење истакли смо да се ова власт не може сменити на оваквим изборима, те да око слободних избора нема никаквих преговора или договора о условима – зна се како слободни избори треба да изгледају, они су већ прописани Уставом и законима Србије“, истиче лидер Ослобођења.

Он је додао да је једини пут за смену режима грађанска непослушност, а не избори на којима је исход унапред познат.

„Опозиција је у заблуди да ће нешто успети да добије јер тамо као икебане седе три небитна европарламентарца који су дошли по дневнице“, каже Ђорђевић.

Лидер Ослобођења додаје да представници Европског парламента нити могу, нити желе да натерају Александра Вучића на неке промене.

„Нарочито га неће натерати да размонтира цео мафијашки систем на основу којег већ девет година добија изборе. Запамтите, Александар Вучић никада није победио на поштеним и слободним изборима!“, додаје он.

Ђорђевић је објаснио да сами састави делегација показују колико се власт уствари руга опозицији:

„Није ми јасно зашто представници тзв. опозиције, а ту су и бивши председник Србије и бивши председавајући Генералне скупштине УН и доктори политичких наука, мисле да о изборним условима могу озбиљно да разговарају са Маријаном Ристичевићем.“