Прочитај ми чланак

Ђорђевић опозицији: Како ћете бирачима да објасните излазак на Вучићеве изборе

0

"Бојкот јунских избора створио је катастрофалну ситуацију по Вучића – једнопартијски парламент у којем 243 од 250 посланика подржава владу. Своју ауторитарну владавину он више не може да сакрије, ни од грађана, ни од својих чланова, ни од западних спонзора. И то га жуља. Зато је и експресно најавио нове изборе за почетак 2022. године, да покуша што пре да разреши тај чвор", навео је Млађан Ђорђевић, председник покрета Ослобођење.

Он је у саопштењу навео да “ово мало медијског простора наклоњеног опозицији претходних дана испуниле су спекулације око избора 2022”.

“Читам анализе о броју колона опозиције, о томе ко с ким иде на листу, које су програмске основе за груписање, да ли је паметно организовати јединствен опозициони фронт и слично. Јел ви то хоћете да идете на изборе или ми се причинило? Као да сте заборавили да су пре само 5 месеци одржани избори коју сте бојкотовали. Због очајне политичке, друштвене и медијске ситуације, у којој нема више ни минимума демократских стандарда. Како ћете сада бирачима да објасните да ипак излазите на Вучићеве изборе”, рекао је Ђорђевић.

Он је упитао шта се тачно променило.

“Да ли вам је Вучић дао часну реч да више неће бити притиска на бираче и функционерске кампање? Да ће на бирачким местима све бити поштено? Да ће медији бити непристрасни и отворени? Бојкот јунских избора створио је катастрофалну ситуацију по Вучића – једнопартијски парламент у којем 243 од 250 посланика подржава владу. Своју ауторитарну владавину он више не може да сакрије, ни од грађана, ни од својих чланова, ни од западних спонзора. И то га жуља”, рекао је Ђорђевић.

Он је навео да је зато и експресно најавио нове изборе за почетак 2022. године, да покуша што пре да разреши тај чвор.

“А ви ћете да упаднете у ту замку, да му помогнете да отклони једини ефекат бојкота и да играте по његовом. Одмах да вам нацртам шта ће вас дочекати на тим изборима: Насловне стране таблоида са вашим ликовима и натписима ‘Лопови’, ‘Издајници’, ‘Фашисти’. Батинаши и црни џипови који јуре и пребијају ваше активисте. Милијардерска кампања СНС и ваша кампања која не може да изнајми пет билборда. Гласачи који се плаше да вам отворе врата. И на хиљаде бирачких места на којима нећете имати контролоре. Ако нека од ваших листа и успе да пређе цензус и освоји четири или пет одсто гласова, у Скупштини ћете служити да вас Вучић показује западу као мечку и да преко вас доказује да је све у реду – да у Србији постоје демократија и плурализам. Ви ћете бити оно што је у јуну требало да буде УДС – Чанак, Оленик, Чомићка и екипа”, изјавио је Ђорђевић и истакао да избори могу да буду само слободни или их неће бити.