Прочитај ми чланак

ЂОРЂЕВИЋ ОДГОВАРА ВУЧИЋУ: Ако те народ хоће, зашто не одржиш слободне изборе?

0

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић одговорио је Александру Вучићу који је на јутрошњој конференцији за штампу рекао да „Ђорђевић неће да изађе на изборе јер зна да га народ неће“. Вучић је тако реаговао на Ђорђевићеве тврдње из интервјуа датог дневном листу „Данас“.

„Као и увек, Вучић обмањује јавност. Покрет Ослобођење неће на изборе јер сматрамо да то и нису избори – на њима нема никакве слободе. Вучић организује намештено такмичење, јер само тако може и да победи“, каже председник Ослобођења.

Он је поручио Вучићу да, уколико је сигуран у своју популарност, одржи слободне и демократске изборе, у складу са законима и Уставом Србије.

„Ако мисли да га народ хоће, зашто не одржи изборе без затворених медија, без функционерске кампање, без спискова и уцена, без батинаша?“, пита Ђорђевић.

Лидер Ослобођења додаје да је лако побеђивати на изборима „уценама, претњама и корупцијом“, али да његов покрет у таквим представама неће учествовати.

„СНС је само једном победио на слободним изборима, а то је било 2012. и тада је победу однео Томислав Николић, а не Александар Вучић.“

Ђорђевић подсећа да је и та победа „дошла уз подршку запада“, али и додаје да се, у односу на данашњу ситуацију, избори 2012. године могу назвати празником демократије.

Председник Ослобођења се осврнуо и на први део излагања, у којима се Вучић присетио својих навијачких дана, назвавши га „адолесцентским и недораслим“.

„По ко зна који пут Вучић трује јавни простор измишљеним храбрим причама из своје младости и тако лечи комплексе које је навукао као тинејџер, али и после као Шешељев потрчко“, оштро каже Ђорђевић и додаје:

„Уколико има нерешене проблеме из младости, нека посети психијатра.“