Прочитај ми чланак

Ђорђевић о СПЦ под Порфиријем: Од Брнабе добију паре, Вучићу и Хилу се не замерају

0

Професор Зоран Чворовић са Правног факултета Универзитета у Крагујевцу позвао је СПЦ да се одреди према тзв. француско-немачком предлогу за Косово и Метохију

Он је у разговору за Данас између осталог подсетио да патријарх, Синод и Сабор имају ту обавезу:

“Патријарха Синод и Сабор обавезују у погледу статуса Косова и Метохије не само претходне одлуке, већ пре свега светосавски и светолазаревски Завет и наше светиње на КиМ. Као што се не може замислити јеврејски рабин, а ни Јеврејин лаик који би се одрекао Јерусалима, тако је незамисливо да се КиМ одрекне српски патријарх, владика или било који мирјанин“, казао је Чворовић.

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић, осврнуо се на речи професора Чоровића изјавом да ништа добро не очекује од патријарха, Синода и Сабора:

“Њихова филозофија је да се од Брнабе добијају паре, да се шефу издајнику Вучићу не замера, а ни Хилу.

“Државе и народи бивају и нестају, границе се мењају а цркве и манастири остају. Могу се молити на Вучићевом Косову без Срба и српске државе.

Дај Боже да грешим.“

Аминовање издаје Космета и ћутање патријарха, Синода и Сабора потврђују ове Ђорђевићеве речи, и поставља се питање да ли је ћутање на издају Александра Вучића условљено само огромном количином пара, које добијају од Николе Селаковића, Петра Петковића и Ане Брнабић, или још нечим другим.

Још једна у низу срамотних поступака српских владика је и брука епископа рашко-призренског Теодосија (Шибалића) који није нашао за сходно ни да одговори на писмо Срба са КиМ које не контролише Александар Вучић.

Представници Српског националног форума из Грачанице, Покрета Срба са КиМ „Отаџбина“ и Небојша Јовић из Покрета за одбрану КиМ упутили су писмо писмо 23. јануара епископу рашко-призренском Теодосију, апелујући да сазове црквено-народни сабор како би се спречио нестанак „српског народа, државе и СПЦ са КиМ“. Пошто епископ Теодосије није одговорио на њхјов апел, Срби са КиМ ће тражити да их прими патријарх Порфирије.

Млађан Ђорђевић, који је и до сад увек тачно предвиђао потезе, понашање и одлуке СПЦ и Порфирија, поручио је Србима са Космета какав ће бити одговор Порфирија:

“Срби са Космета који нису под котролом издајника Вучића и криминалаца из тзв. Српске листе тражили пријем код патријарха Порфирија, пошто надлежни епископ Теодосије тихује.

После консултације са америчким амбасадором Кристофером Хилом и Вучићем добиће негативан одговор од Порфирија.“, написао је Ђорђевић.

Иако српски народ очекује јасан став цркве и осуду издаје Александра Вучића, као и да патријарх и СПЦ поведу народ у побуну против издајника, по свему судећи, Ђорђевић ће опета бити у праву. Црквени великодостојници, купљени педерским парама ће и даље ћутати или писати полтронске похвале издајнику, а Србима нема другог излаза него да и без њих, сами, пошто нема више Амфилохија, Атанасија и Павла, освесте се, подигну се и одбране и Космет и светиње.