Прочитај ми чланак

ЂОРЂЕВИЋ: Изјаве Фон Крамонове бесмислене и злонамерне

0

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић позвао је европску посланицу Виолу Фон Крамон да се „боље обавести о ситуацији у региону“. Коментаришући саопштење европосланице Зелених о устоличењу митрополита Јоаникија, Ђорђевић је истакао да је „шокиран количином бесмислених лупетања и злонамерних инсинуација у том документу“.

„Фон Крамонова позива СПЦ да се не меша у унутрашње ствари Црне Горе. То поручује цркви која је на тој територији присутна осам векова и којој данас припада већина грађана Црне Горе“, објашњава лидер Ослобођења.

Он је додао да је позивање СПЦ на уздржаност и „отказивање јавних скупова“ сувишно јер је Митрополија већ отказала народни сабор испред манастира, што је, према његовим речима, мудар потез који треба поздравити.

„Боље би било да Фон Крамонова на уздржаност позове црногорске екстремисте и цетињске комунисте, које организује Мило Ђукановић да би на таласу тензија покушао да поврати апсолутну власт“, каже Ђорђевић.

Он додаје и да су „Ђукановић и Вучић два лица истог новчића“ који се, како каже, одржавају на власти вештачки произведеним сукобима.

Председник Ослобођења каже да верницима Српске православне цркве у Црној Гори мора бити омогућено слободно исповедање религије, те позива европске парламентарце да се позабаве тим питањем.

„Позивам и Не давимо Београд и Небојшу Зеленовића, који су недавно гостили Фон Крамонову по Београду, да јој пренесу да престане да лупета те да је боље упуте у дешавања у региону“, закључује Млађан Ђорђевић.