Прочитај ми чланак

Ђорђевић добио првостепену пресуду против „Курира“

0

Покрет Ослобођење саопштио је данас да је њихов председник Млађан Ђорђевић добио првостепену пресуду против листа Курир, а у поступку пред Вишим судом у Београду.

Ослобођење подсећа да је Ђорђевић тужио Курир због неистинитих навода из јула 2020. године, када је овај лист тврдио да је он један од организатора насилних демонстрација испред Народне скупштине. Новине Курир, као уосталом и други режимски таблоиди, тада су наводили да је Млађан Ђорђевић „рушитељ Београда и вођа насилника“.

„У исто време док мене осликавају као насилника, режим пред демонстранте изводи Вељу Невољу и припаднике криминалних кланова који делују као заштитници лика и дела Александра Вучића“, рекао је овом приликом Млађан Ђорђевић.

Он је подсетио да су мирне демонстранте тада брутално напали „припадници криминалних кланова“, који су, како каже, под директном контролом Српске напредне странке.

„Као и свака лаж режима, и ова је разоткривена. Истериваћемо их на видело лаж по лаж, све док не ослободимо Србију ове лажи у коју су је завили“, изјавио је председник Ослобођења.

Курир је обавезан да Млађану Ђорђевићу плати 138 хиљада динара на име накнаде штете и трошкова поступка. Покрет Ослобођење је подсетио да је Ђорђевић све претходне одштете добијене против медија и појединаца који су у име режима износили лажи и клевете уплаћивао у хуманитарне сврхе.