Прочитај ми чланак

ЂОРЂЕВИЋ: Деца са Косова да летују у становима Синише Малог на мору

0

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић јавно се огласио поводом афере „Пандора папири“, у којој су поново изнети докази да је министар финансија Синиша Мали власник 24 стана у Бугарској, а што су и Мали и председник Србије Александар Вучић раније порицали.

Ђорђевић је рекао да би се ти станови требали ставити у „јавну службу и на јавну корист“, будући да су, како каже, свакако купљени од „покраденог новца грађана Србије“.

„Предлажем да се у летњим месецима свих 24 стана стави на располагање за српску децу са Косова и Метохије, те да им се омогући да виде море и да летују на бугарском приморју. То би био леп чин патриотизма“, каже Ђорђевић.

Према његовим речима, Пандора папири откривају и како би се за децу могао организовати превоз до мора.

„Будући да је Вучићев кум Никола Петровић такође заступљен у Пандора папирима, и то као власник више десетина фирми, вила, офшор рачуна и авио компаније, предлажем да се деца у луксузно бугарско летовалиште транспортују управо Петровићевим авионом“, каже лидер Ослобођења.

Како је истакао, на тај начин би се у потпуности испунио изборни слоган Српске напредне странке „За нашу децу“, будући да „имају сву потребну логистику – авионе и станове“, наводи се у саопштењу покрета „Ослобођење“.

Луксузни апартмани Синише Малог се, према објављеним документима, налазе на ексклузивној дестинацији на бугарском приморју – острву Свети Никола.