Прочитај ми чланак

Ђилас Вучићу? „Ко не слуша буру, слушаће олују!”

0

Председник Странке слободе и правде (ССП) Драган Ђилас затражио је да дневни лист "Ало" објави у целини пресуду која је донета у његову корист, а којом је утврђено да је оклеветан у тексту тог листа у циљу дискредитације.

Ђилас је новинарима испред редакције „Ало“ у Београду рекао да је пресуду прво изрекао Виши суд у Београду, а онда потврдио и Апелациони суд у Београду и да је пресуда донета због текста у време изборне кампање за градоначелника Београда, у ком је наведено да је милионима купио синдикате и да је од бизнисмена Мирослава Мишковића позајмио 10 милиона евра.

„Поштована господо, прошло је четири дана од када је пресуда постала правоснажна и најкасније јуче је ‘Ало’ морао да објави комплетно ову пресуду где јасно пише да су лагали, да су радили са намером да ме дискредитују и да о мени грађани имају негативно мишљење“, рекао је Ђилас.

Он је казао и да је дошао да пита „да ли су они који раде за председника Србије Александра Вучића, без обзира шта раде, изнад суда и да ли они не морају да поштују правоснажне судске одлуке, или ће и за њих морати да важи што важи и за друге“.

Ђилас је истакао да су новине дужне да објаве целу пресуду и да ће то бити историјски дан за „Ало“ јер ће „први пут у модерној историји објавити истину у њему“.

„Очекујем да ће и све остале пресуде које будем добијао у наредном периоду имати у себи тај део (да морају да објаве пресуду) тако да ће читаоци Информера, Српског телеграфа, Курира, Вечерњих новости напокон моћи да прочитају нешто истинито када се помиње моје име и презиме“, рекао је Ђилас.

Он је казао и да медији против којих добије пресуду увек уплате новчана средства, која он потом да у хуманитарне сврхе, али да те редакције никада не објаве пресуду.

Фото: Србин.инфо

„У овој земљи се много намрачило, ускоро ће почети да пада“

Ђилас је изјавио да дијалог власти и опозиције о изборним условима на Факултету политичких наука нема смисла и поновио да ће о изборима моћи да се говори тек када Србија буде могла да чује оне који другачије мисле.

„Рекао сам и у ауторском тексту за ‘Политику’ ко не слуша буру слушаће олују. А овде у овој земљи се много намрачило и ускоро ће почети да пада… да ли ће да падне нека власт то ћемо да видимо“, рекао је Ђилас новинарима у Београду.

Он је поводом дијалога на ФПН рекао да су представници Савеза за Србију били на првом састанку, видели да то нема смисла, те да за њих то више није тема.

Ђилас је казао и да поштује намеру организатора ФПН и Фондације за отворено друштво, али да је власт своје намере показала постављањем Небојше Стефановића на чело радне групе за сарадњу са ОЕБС-ом за унапређење изборног процеса.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!