Прочитај ми чланак

ЂИЛАС: Вучић поново говори неистине, у моје време ПКБ-у је приход подигнут

0

Реагујући на тврдњу Александра Вучића да је у случају ПКБ-а „корупције било у време Ђиласа“, један од оснивача Савеза за Србију Драган Ђилас упитао је јавно председника државе зашто онда за седам година није подигнута ни кривична пријава за то кривично дело, а камоли неко да је осуђен.

„Одговор је врло прост: зато што Александар Вучић не говори истину, јер је у то време ПКБ покренут и под вођством професионалног менаџмента подигнут му је приход са 34 на 60 милиона евра уз ебитда од 22%. После моје смене, у ПКБ је доведен менаџмент попут Драгољуба Симоновића који је постављен за директора Железнице, а постао је познат по организовању покушаја убиства новинара у Гроцкој. Такав менаџмент је ПКБ вратио на ниво прихода од 30-ак милиона евра“, рекао је Ђилас.

Он је навео и да о исправности продаје говори и податак да је та иста Ал Дахра 2013. понудила и потписала предуговор за куповину комбината „7 јули“ у Сурчину, где је договорена цена хектара била 12.000 евра. „Сада је хектар земљишта ПКБ-а продат за 4.000“, додао је Ђилас.

https://youtu.be/j_TDU0NJZxA

„По промени власти, земљиште ПКБ-а биће враћено у власништво државе Србије, а сви умешани у ове малверзације процесуирани у складу са законом“, поручио је Драган Ђилас.

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!