Прочитај ми чланак

ЂИЛАС: Вучић човек који маше празној улици, његов пад ништа не може зауставити

0

Најбољи противкандидат на предстојећим парламентарним изборима је уједињена опозиционо-грађанска листа на којој би се нашли представници странака, али и нестраначке личности које су биле активни учесници ових протеста, каже у разговору за Недељник Драган Ђилас, један од лидера Савеза за Србију и тек основане Странке слободе и правде.

Он је за Недељник рекао и да су председнички избори још далеко и да свако ко данас шири причу како је он прави кандидат тиме показује колико има погрешну слику и о себи и о Србији.

После шест месеци колико трају протести у Србији, Ђилас каже да су они охрабрили грађане.

„Многи су мислили да ће Вучић владати вечно. Сада и знају и верују да се режиму ближи крај. Данас би у оваквим условима за листу окупљену око СНС-а гласало 43 одсто, а за опозицију 41 одсто грађана Србије“, рекао је Ђилас.

Он је додао да је половина од њих за опозицију, али не жели да се изјашњава за коју партију појединачно.

„Разлога је доста – од тога да су у ствари за једну опозициону листу до тога да им нико из опозиције појединачно не улива поверење. До јуче би ти људи остали код куће, сада би изашли на изборе и гласали. То је огромна промена, као што је промена чињеница да се скоро пола милиона људи који су гласали за Вучића двоуми да ли да то опет уради“, сматра Ђилас.

Додаје да је, знајући то, Вучић „појачао ионако престрашну кампању против опозиције убеђујући грађане да смо лопови, издајници, фашисти“.

„Тиме покушава да убеди грађане да не постоји друга опција и да ако баш неће за њега да гласају остану код куће, јер немају за кога. Џаба му све то. Он је човек који маше празној улици. Процес његовог пада је започео и ништа га више не може зауставити“, рекао је између осталог Ђилас.

                  ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!