Прочитај ми чланак

ЂИЛАС: Ваљање по радикалском блату, то је терен за који ова власт једино зна

0

Председник Странке слободе и правде Драган Дјилас оценио је да је власт у овим седам година Србију претворила у вредјање, мржњу, лажи и клевету, али да јој не треба на исти начин одговарати јер је "радикалско блато њихов терен".

„Пливање у радикалском блату је спорт у коме ћемо увек бити поражени. То је њихов терен. Једини на коме знају да играју. Зато га напустимо одмах, не одговарајмо на свакодневне лажи, посветимо се људима и нудимо им конкретна решења, али и сан који ускоро можемо живети. Само тако ћемо победити“, написао је Дјилас у ауторском тексту за нови број недељника НИН.

Он је навео да је крајем 2017. одлучио да се врати у политику и да од тога дана креће нови талас медијске харанге у коме је 20.000 пута за годину на телевизијама са националном фреквенцијом и у дневним пропагандним гласилима владајуће странке поменут као лопов, криминалац, човек који је продао Косово, одвојио Црну Гору од Србије.

Како је навео, људи који су Дајректу и Радио телевизији Србије поштено радили свој посао постали су колетарална штета кампање која се против њега води годинама и која је прекинута само измедју 2015. и 2017. када се повукао из политике.

Он је рекао како верује да ће једног дана истина победити, а да то тог дана нема намеру да више никад никоме објашњава „нити да се извињава што се за разлику од Александра Вучића и 90 одсто српских политичара у свом животу бавио и другим стварима осим политиком“.

„И што сам у томе био веома успешан. Ја се поносим тиме какву сам компанију са својим сарадницима направио и сматрам то препоруком и гаранцијом да када људима у Србији обећавам да ће имати веће плате и живети боље, знам како то и да урадим“, рекао је Дјилас.

„Ваљање по радикалском блату није спорт којим желим да се бавим. Вредјање, мржња, лажи, клевете су оно у шта су у ових седам година претворили Србију. Не желим да будем део тога. Прихватам да ме називају вуцибатином, олошем, друштвеним талогом, издајником, лоповом, криминалцем, тражећи од својих сарадника да никад на исти начин не одговоре“, рекао је Дјилас.

Како је навео, тражи од свих да уместо тога говоре о сјајним људима захваљујући којима Србија постоји, да помену све који поштено и савесно раде свој посао, објашњавајући им да ће њихове плате драстично порасти „кад отерамо ово зло које сад имамо“.

Он је написао и да би се „заустављањем крадје и уградње од 60 одсто, која је постала нормална, и одустајањем од лудачких непотребних пројеката, могла покренути српска привреда, могло помоћи предузетницима, могле би се изградити нове школе и болнице“.