Прочитај ми чланак

ЂИЛАС УВЕРЕН: Процес пада ове власти почео пре 6 месеци

0

Председник Странке слободе и правде(СПП) Драган Дјилас поручио је вечерас у Нишу да је процес пада актуелне власти почео пре шест месеци, те да је само питање времена када ће тај процес бити и окончан.

„Пре шест месеци било је незамисливо оно што имамо данас – уједињену опозицију, бојкот парламента, потписан Споразум са народом. Неће више ни чланови СНС да подржавају овакву власт. Од 100.000 чланова колико Српска напредна странка каже да има у Београду, на Вућићевом митингу било је свега 10.000. Па ако има подршку као што прича, зашто сваког петка не организује митинг, као што то сваке суботе чине млади људи којима ми помажемо“, рекао је Дјилас на трибини организованој поводом формирања првог иницијативног одбора СПП у Нишу, саопшено је из те странке.

Дјилас је истакао и да је доста више са поделама људи које власт намеће.
„Свако ко дели Србију, људе назива олошем, друштвеним талогом, издајницима, криминалцима, ради против Србије. Ми хоћемо да изградимо земљу у којој више нико неће моћи такве речи да користи против људи који другачије мисле“, рекао је Дјилас.

Он је поручио и да ће се Странка слободе и правде изборити за Србију у којој ће свако моћи поштено да ради и од тог рада добро да живи, и да нико неће моћи да отима оно што припада народу, а да ће након смене власти бити конфисковано оно што је данас отето, као што су реке и рудна богатства.
Заменик председника ССП Борко Стефановић поручио је да је Ниш некада био град димњака, фабрика, електронске индустрије, а „данас је град у којем фабрике не раде, а радници су на рубу егзистенције“.

„Неће се Србија извући из црне рупе у коју ју је увукла ова штеточинска и бахата власт, док ми не покренемо инвестициони циклус од најмање 2 милијарде евра годишње. Ми знамо да победјујемо, нећемо ни молити ни кукати, него радити и решавати проблеме у свим областима, да сваки градјанин осети бољитак“, рекао је Стефановић.

Вечерашњу трибину отворио је Бранислав Јовановић, председник Иницијативног одбора ССП у Нишу, који је истакао да је Ниш некада био „медијска република“ са пет телевизија на којима је свако могао да гостује, а данас га је прогутао медијски мрак.

Он је казао и да се у граду у којем су се раније градили булевари, мостови, обданишта, данас ни рупе на асфалту не могу да се закрпе, јер је све затрла корупција.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!