Прочитај ми чланак

Ђилас у јавном писму Бакићу: Какав ти „дил“ имаш са Вучићем?

0

Један од лидера Савеза за Србију и председник Странке слободе и правде Драган Ђилас поручио је, у јавном писму, социологу Јови Бакићу да годинама ћути на његове "лажи, увреде, оптужбе којима га обасипа", да је одлучио да му једном не оћути и упитао га какав "дил" има са председником Србије Александром Вучићем.

„Више пута износиш тврдњу да сам ја човек који има ‘дил’ са Вучићем? У чему се тај ‘дил’ састоји? У томе што сам од 2012. до 2014. имао на стотине насловних страна писама које је Жељко Митровић емитовао више хиљада пута? У томе што су ми на правди бога хапсили сараднике и пријатеље и држалли их у притвору једанаест месеци? У томе што су ми деца имала проблеме у школи па су на крају отишла да живе са мајком у Лондон па их видјам једном у два месеца?“, упитао је Ђилас у писму објављеном у листу Данас као одговор Бакићу на његов новогодишњи интервју том листу насловљеном са „Ђилас и Вучић су две фракције једне исте олигархије“.

Ђилас је навео низ проблема које има наводећи да их прави актуелна власти и упитао Бакића: „То је тај ‘дил’ који ја имам. Поставља се питање какав ти ‘дил’ имаш кад ниједан од ових проблема за седам година ниси имао, а тако си велики борац против овог режима?“

„У току протеста дао си низ штеточинских изјава које је режим користио да нас оптужи за насиље. Говорио си да ћемо их јурити по улицама? Ко ће да их јури? Ти? Па ти седиш у ‘Еаст wест бригде’ са Жељком Митровићем и Зораном Михајловић. Зашто их не појуриш кад их видиш? Говорио си да треба упасти у РТС са дугим цевима? Шта ти је идеја? Да пуцамо у новинаре који не раде професионално свој посао?“, истакао је Ђилас.

И на крају, после свих претњи које си изрекао, после тврдње, са којом се слажем, да је ово мафијашки режим и да са њим нема разговора, у ситуацији када је опозиција одлучна у томе да бојкотује изборе, ти си одлучио да направиш странку и на такве мафијашке изборе изађеш?!

Драган Ђилас

Ђилас је оценио да је „свакоме ко иоле схвата политику јасно да је бојкот избора за Вучића нерешив проблем“.

„Свакоме је јасно да они који су као опозиција и хоће на изборе то раде искључиво зарад сопствене користи – отвориће им се простор у медијима, добијаће паре од државе ако пређу цензус у чему ће им и сам Вучић помоћи јер му је то у интересу“, рекао је Ђилас и навео да Бакићу више неће одговарати ма шта год буде причао о њему јер „не обраћа пажњу када они чије мишљење на поштује и не цени износе лажи о њему“.

У новогодишњем интервују, Бакић је рекао да су услови за изборе лоши, али су ипак прилика да се допре до већег броја људи.

„Због чега би левица била талац амбиција једног уског круга опозиционих политичара, који су се смењивали на власти с актуелним режимом у последних неколико деценија? То су две фракције једне исте олигархије“, рекао је Бакић помињући при томе Ђиласа.

Он је рекао и да опција на чијем је челу Ђилас никада не може победити Вучића па им „одговара да бојкотују изборе“ и да је то „сајајан изговор, тим пре што се подудара са захтевом једног дела с правом огорчених грађана“.