Прочитај ми чланак

ЂИЛАС: Суд пресудио да Весић мора да плати ми 300.000 динара због повреде части

0

Председник Странке слободе и правде и бивши градоначелник Београда Драган Дјилас изјавио је да је данас добио пресуду Првог основног суда по којој актуелни заменик градоначелника Горан Весић мора да му исплати 300.000 динара на име одштете за повреду части и угледа.

Суд је одлуку донео 7. маја а Дјилас је агенцији Бета рекао да ће новац од одштетног захтева уплатити у хуманитарне сврхе.

Wikimedia Commons

Дјилас је раније тужио Весића због изјава у којима је тврдио да је бивши градоначелник Београда „лопов који је задужио град за 1,2 милијарде“ и да је „отео 55 милиона евра градјанима“.

Лидер Странке слободе и правде дошао је данас у Виши суд у Београду на рочиште по тужби коју је поднео против власника телевизије Пинк Жељка Митровића због како је навео, увреда у „низу бесмислених писама“ у којима га је назвао „бедном лоповчином, криминалцем и човеком који је опљачкао Београд“.

„Митровић се наравно, као и увек, није појавио и поред обећања да једва чека да га тужим“, рекао је лидер Странке слободе и правде.

Он је подсетио да је до сада добио пресуде по тужбама против бившег градоначелника Београда Синише Малог, Српске напредне странке, Социјалистичке партије Србије и председника београдске општине Палилула Александра Јовичића и додао да је рочиште по тужби коју је поднео против председника Србије Александра Вучића, због изјаве да је опљачкао 500 милиона евра, заказано за септембар.

„Не очекујем да ће се Вучић појавити на том рочишту већ мислим да ће и он, као многе његове партијске колеге, избегавати суд који је у свим случајевима, и политичара и медија које сам тужио, доносио одлуке да су изјаве о мени биле неистините“, рекао је Дјилас.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!