Прочитај ми чланак

ЂИЛАС раскринкао Вучића: Лудак хоће да се Срби иселе, а да увезе толико миграната!

0

Годину дана режим Александра Вучића негира и лаже да је потписао уговор са Аустријом о враћању миграната у Србију. Што, бре, код нас? Што их не вратите у Грчку или Бугарску? Вучић је луд човек, који је рекао да ће до 2030. да се из Србије исели велики број људи, али ће да увезе исто толико миграната! Наша једина срећа је то што мигранти не желе да остану у Србији.

Ово у великом интервјуу за “Србин.инфо” поручује Драган Ђилас, лидер Странке слободе и правде и поставља питање шта ће се догодити ако стотине хиљада миграната пробије границе Грчке и дође код нас.

– Ја сам за то да се помогне свакоме, јер смо ми Срби избеглички народ, али Србија је мала и сиромашна, не можемо да примимо више од пет-шест хиљада емигранта, који су већ сада у Србији – наводи Ђилас.

Он се слаже да је Вучић противуставно увео ванредно стање, али каже да није прихватио позив Саше Радуловића да се посланици опозиције у Скупштини побуне против тога само из разлога што на тај начин ништа не би постигли.

– Слажем се са Радуловићем, али мисилм да не можемо сваки дан да причамо о томе и нешто променимо. Морамо да предузмемо другачије акције, јер у Србији Уставни суд тренутно не постоји. Проблем је што ће бити забране јавних окупљања и после укидања ванредног стања, а Вучић планира да одмах крене у изборе. Такође, режимски медији ће још више лагати и нападати опозицију. Шта све Гебелсови медији под контролом Вучића пишу о нама. Никад ме РТС није позвао да одговорим на бар 60-70 прозивнки дневно, како сам украо 619 милиона евра, како Бошко Обрадовић и ја бијемо жене…

Сетите се, прво су причали како Бошко и Ђилас хоће преко короне да одложе изборе. И сада плаћамо цену тога. И када се не слажем са државом, поштујем одлуке државе. Али, око сваке ситауције у претходних месец дана смо имали бар два или три различита става од стране режима.

Не треба заборавити да је ово земља у којој је власт прво укинула Скупштину, па тек онда кладионице! Који мозак је могао да смисли полицијски час од 84 сата! Вучић до пет поподне има шведски, а онда од пет уводи кинески модел борбе са короном. Потпуно шизофрено.

Имамо највећи број болелих по броју становника у региону, а међу првима смо у Европи. За лекаре смо рекли још почетком марта да за њих прво мора да се обезбеди заштита. То није урађено и сада имамо масакар међу здравственим радницима. То имамо и у Нишу, и у Народном фронту и на Дедињу, њихови директори су чак кажњавали лекаре који су носили маске.

И онда Вучић каже да ће да подигне медицинским сестрама плату десет одсто, односно 150 динара дневно! За то што се бори за живот неког човека! И онда кажу, ево, нешто смо урадили! А медицинске сестре изнајмљују станове близу болнице да не би ишле кући код својих породица! – каже наш саговорник.

Ђилас је објаснио како функционише Вучућев систем владавине.

– На врху пирамиде је Вучић, а онда он испод бира мање паметне и мање способне који га слушају, а онда они ураде исто то, па добијемо ситуацију коју имамо данас у Герантолошком центру у Нишу. Човека је поставио СНС, као и Милована Бојића на Дедињу.

Када су у питању нове економске мере Владе, постављам питање: Од чега људи да живе до 1. јуна! Ваљда је сада свима јасно да је дошао крај неолибералног капитализма.

Вучић себе представља као великог борца за Косово, а он повукао државу Србију са Косова, прихватио преговоре о статусу Косова, прихватио да судије полажу заклетву на уставу Хашима Тачија, прихватио позивни број за Албанце…

Јел боље живите него пре 10 година? Јел видите да само странци добијају по 100.000 евра за једно радно место, а домаћи привредници ништа, јел видите да људи одлазе из земље, зашто не верујете својим очима, а верујете Пинку, Информеру и РТС-у? – поставља питање Ђилас.

Иако сам лично запоштовање мера изолације, разумем свог пријатеља Бошка Обрадовића када каже да му је, као и многи верницма у Србији, од изузетног значаја да прослави Васкрс у цркви. Уместо да је режим Александра Вучића обезбедио услове да људи безбедно бораве на Васкршњој литургији, он је у медијима лансирао свађе, поделе у народу и нападе на вернике.

– Да нећете можда да хапсите људе који су кренули у цркву? Због чега стручњаци нису могли пре седам дана да се организују и обезбеде услове за прославу Васкрса? Јел смо могли у свакој цркви да нацртамо места где треба да стоје људи, јел могло да се организује литургија у порти? Све је могло. Шта је спорно? Зашто то нисмо урадили?

Уместо тога, сада имамо ситуацију да СНС активисти шаљу људима СМС поруке у којима им обећавају да могу безбедно да стигну до цркве за Васкрс у замену за глас на изборима. Имамо ситуацију у којој Вучић свесно дели народ Србије на некакав грађански блок и некакве националисте, а ту поделу ја не признајем. Грађани ове земље су и патриоте.

Васкрснуће једном и Србија, а то ће се догодити када ова гарнитура неспособних људи заувек оде с власти – поручује Драган Ђилас.