Прочитај ми чланак

ЂИЛАС: Предложићемо закон о корупцији – „Мариникин закон“

0

Нема места у Србији у коме сви криминалци нису увезани са Српском напредном странком или су део ње, рекао је Драган Ђилас, председник Странке слободе и правде (ССП), вечерас у Прокупљу на оснивању Иницијативног одбора те странке.

Он је такође навео, додаје се у саопштењу Странке слободе и правде, да у Србији нема места где неко да би се запослио не мора да добије сагласност локалних СНС моћника.


Ђилас је оценио да је степен крађе и корупције у Србији данас огроман, те поручио да ће одговарати сви они који су прекршили како законе, тако и моралне кодексе.

– Бићу највећи борац за то да нема реваншизма, али да има правде и да има казне – они који су крали, одговараће, али ће морати и да врате оно што су украли, а не само да одслуже затворску казну. И не само за то што су украли. Шта са животима које су уништили отпуштањима вређањима, претњама, шта са 230.000 људи које држе на уговорима на одређено време да би на сваких шест месеци могли да их уцењују? И за то ће одговарати, казао је Ђилас, истиче се у саопштењу ССП-а.
Лидер те странке најавио је и да ће ССП у недељу предложити, како је он назвао, „Мариникин закон“ – специјални закон о борби против корупције јавних функционера, по узору на румунски закон који је потпредседница ССП Мариника Тепић превела на српски језик.


– Сутра кад се промени власт, одговараће сви који су се огрешили о законе – и они који су били и они који ће бити власт. Без разлике, јер то је правда, додао је он, наводи се у саопштењу.

Правда је, поручио је Ђилас Прокупчанима, и да они сами одлучују како ће се развијати њихов град и на шта ће се новац трошити.

– Донећемо закон о децентрализацији, али не да се људима на локалу пребаце само овлашћења, већ да им се пре свега пребаце паре, па нека сами одлучују да ли ће се улагати у школе, домове здравља или нешто треће. Дакле, да се одлучује овде, а не тамо горе – у Београду, поручио је Ђилас.

                  ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!