Прочитај ми чланак

ЂИЛАС поднео кривичну пријаву због претњи смрћу на Фејсбуку

0

Председник Странке слободе и правде Драган Ђилас поднео је кривичну пријаву против особе која је преко Фејсбука претила смрћу њему, његовој породици и сарадницима. Ђилас је у саопштењу оценио да су директни инспиратори оваквих претњи Александар Вучић и његов режим.

„Кога ти делиш на крезубу и елитну … хоћеш да те нахраним металним куглицама“, “ 5. октобар се никада неће репризирати, али ће зато бити репризиран 12. март 2003″, „све ћу вас поклати… и све по кући у женској обући од колевке и кревеца па до испод земље“, делови су поруке која је Ђиласу упућена са профила Н.П.

Особа која је упутила ове поруке приложила је и фотографије себе наоружаног ватреним оружјем.

У поруци послатој Ђиласу путем Фејсбука пише, између осталог, „будете ли дошли у овај крај за време парламентарне кампање одавде ће вас одвести у црним врећама за ђубре санитарци и камиони за ношење отпада. Ма има да раде прековремено. Ја ћу их ангажовати“.

Лидер ССП каже да су добијене претње изазване недавном тврдњом Александра Вучића да опозиција политичке противнике третира као „крезубе“, јер потписник претњи цитира управо те реченице из текста председника Србије.

„Те сталне поделе које намеће Александар Вучић, праћене агресијом и хушкањем људи једне на друге, уводе нас на опасан терен, јер појединци онда помисле да имају свако право да се наоружају и физички обрачунају са било којим неистомишљеником и да тиме чине добру ствар . Улазимо у опасна времена, режим губи подршку и међу грађанима у Србији и у међународној заједници и очигледно је да су спремни на све да би сачували власт. Ако се било коме од нас било шта деси, одговорност ће бити на Александру Вучићу и свима који по његовом налогу спроводе линч политичких противника“, упозорио је Ђилас.