Прочитај ми чланак

Ђилас избацује чланове који излазе на изборе у Старом граду

0

На изборниј листи "Чувамо Стари град - Уједињена опозиција" налазе се чланови Странке слободе и правде Драгана Ђиласа, а међу којима су и породице блиских сарадника првог човека ове општине Марка Бастаћа.

Дванаест чланова ССП налази се на листи коалиције Чувара Старог града, Нове странке, Уједињене демократске Србије, Грађанског форума и Демократског фронта, потврђено је за Нова.рс у тој странци.


Како нам је речено, нико ко је члан ССП неће учествовати на “лажним изборима 21.јуна”, а они који се ипак нађу на листама биће искључени.

“Сваки члан за кога се утврди да се налази на некој од листа или да је на било који начин укључен у било какве изборне радње биће искључен из странке у складу са Статутом странке до краја ове недеље”, саопштено је за Нова.рс из странке.

Кумовске везе

Чланови ССП котирају се високо на изборној листи, а међу њима су и високи функционери попут Милица Вулић, чланице Главног одбора ове странке. На листи су и Ивана Стојановић Родић и Никола Родић – кумови Дејана Станковића, венчаног кума првог човека Општине и дојучерашњег повреника ССП за Београд Марка Бастаћа. На шестом месту је Огњен Огризовић – рођени брат кума Андреја Белингара, бившег начелника Старог Града и блиског сарадника Марка Бастаћа.

Да подсетимо, повереник ССП за Београд Марко Бастаћ смењен је управо због тога што су чланови ССП и његови “Чувари Старог града” подржали локалну изборну листу, упркос ставу странке да се ови избори бојкотују. На његово место постављен је Борко Стефановић, а распуштен је и Општински одбор.

Како незванично сазнајемо, иако Марка Бастаћа нема на листи и он начелно бојкотује изборе, његови страначки саборци не верују у великој мери у причу о томе да су потписи прикупљени иза његових леђа и без његовог знања, а сумњу додатно продубљује и излазак његових блиских сарадника на изборе у оквиру листе Чувамо Стари град.

Због свих ових догађаја на Старом граду оставку на место већника поднео је и високи функционер ССП Бранко Миљуш. Он је, такође поднео оставку и Председништву ССП-а, како је навео из “моралних разлога”. Та оставка, међутим, није разматрана на органима странке.