Прочитај ми чланак

Ђилас: Брнабић, не обмањуј јавност и не вређај лекаре

0

"Госпођо Ано Брнабић, прекините да обмањујете јавност и вређате лекаре причом да им је почетна плата 1.020 евра, односно 120.000 динара. Почетна плата лекара у Србији са јануарским повећањем је 95.891 динар. То ни по којој математици, чак ни вашој напредњачкој, није хиљаду, већ 815 евра. И то чак и Ви, госпођо Брнабић, можете да изачунате и схватите", поручио је лидер Странке слободе и правде Драган Ђилас, чију изјаву преносимо у целости.

„То што младе лекаре, без искуства шаљете у црвене ковид зоне, па им онда ковид додатке рачунате у основну плату, говори о томе колико поштујете лекаре и колико бринете за животе људи и здравље нације.

По доласку на власт Странка слободе и правде ће у року од месец дана обезбедити основну плату за лекара почетника у износу од 120 хиљада динара, а у року од годину дана та плата ће бити 150 хиљада динара. У складу са том основицом биће повећане и плате свих лекара, као и осталог медицинског особља, али и плате запослених у образовању, предшколским установама и правосуђу.

Вама и Вашем шефу, како називате председника Републике, најдобронамерније саветујем да престанете да лажете људе и вређате њихову интелигенцију“, истакао је Драган Ђилас, председник Странке слободе и правде.