Прочитај ми чланак

ДИРЕКТОР ПРЕТИО ОТКАЗОМ: Срби присиљени да присуствују митингу подршке Тачијевим изборима!

0

Ево како влада Србије утерује Србе на Космету у шиптарске окупаторске институције. Као у време најгорих тоталитарних режима, владајуће странке из Београда уценама и претњама приморавају косметске Србе да присуствују „митингу подршке“ Тачијевим шиптарским изборима.

Тако је директор О.Ш. „Стаја Марковић” у Штрпцу тражио да сви запослени морају да присуствују митингу за Тачијеве изборе, а ономе ко не присуствује скупу, запретио је отказом, уколико му не донесе писмено оправдање за недолазак!

obavestenje

А ево како су послушни српски медији извештавали о митингу у Штрпцу:

Више од 5.000 Срба из читаве покрајине који су били на скупу, показују јединство и спремност да заједно с Владом Србије, која и подржава ту листу, раде на очувању Косова и Метохије, рекао је заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Крстимир Пантић (страначки лидер СНС на Космету) и оценио да је предизборни митинг у Штрпцу Грађанске инцијативе „Српска“, показао да косовски Срби верују Влади Србије и да ће на изборма 3. новембра масовно подржати ту листи.

„Више од 5.000 Срба из читаве покрајине који су били на скупу, показују јединство и спремност да заједно с Владом Србије, која и подржава ту листу, раде на очувању Косова и Метохије. Једини начин за то је излазак на изборе и формирање Заједнице српских општина која ће, свидело се то некоме или не, представљати ентитет који ће Србима пружити сву подршку и помоћ и гарантовати безбедност“, рекао је Крстић.

На скупу, коме због забране приштинских власти нису присуствовали премијер Ивица Дачић и министар без портфеља задужен за Косово Александар Вулин, иако је то било планирано, били су представници Канцеларије Малинка Митровић и Мирко Крлић. Крлић је указао да је пред Србима историјска одлука и да гласањем за Српску листу, пишу историју. Додао је да су избори демократски одговор на историјски тренутак.

Он је заговорнике бојкота избора упитао на шта то позивају своје сународнике и како ће онда Србија да им помаже – финансира школовање, здравство и исплаћује социјална давања, ако не гласају за Српску и не формирају Заједницу српских општина.

„Морамо показати јединство, јер једино јединствени можемо кренути ка својој будућности. Немамо вишка ниједног Србина да бисмо било кога оставили по страни, због тога морамо бити за једну јединствену листу на истом путу. Зашто? Зато што је „Српска““, рекао је Крлић.

Председник ГИ „Српска“ Владета Костић позвао је Србе да 3. новембра гласају за „Српску“, јер се на тај начин гарантује још једна српска институција – Заједница српских општина. Глас за „Српску“, рекао је Костић, гарантује очување радних места и плата, здравственог осигурања, школовање деце по програмима Републике Србије и очување српске културне баштине и националног идентитета.

(Србин.инфо)