Прочитај ми чланак

Динкић: Спрега полиције и таблоида је јавна тајна

0

mladjan dinkich(ФоНет, Данас)

Министар финансија у Влади Србије Млађан Динкић најавио је озбиљан разговор с премијером Ивицом Дачићем и првим потпредседником Владе Александром Вучићем поводом „јавне тајне да већ годинама један мањи део полиције ради у са таблоидима, намерно протура дезинформације или полуистине у циљу моралне дискредитације људи из јавног живота“.

Динкић у интервјуу листу Данас рекао да „докле год у полицији буду постојали људи који се кукавички и тајно крију иза таблоида и боре се за сопствени интерес, а не против корупције и криминала, Србија неће бити јака држава“.

Према његовим речима, у борби против криминала и у напорима за стварање озбиљне правне државе нико не сме бити поштеђен нити заштићен.

„Нити ја, нити било ко други. Врх полиције треба да буде ударна песница у тој борби, а не сплеткарошка невладина организација. Нажалост, данас очито има појединаца у полицији којима због личних интереса далеко више одговара други модел организације деловања“, рекао је Динкић.

према његовим речима, симулирање и креирање лажних афера, које никада не добијају судски епилог, баш зато што су измишљене, „основни је метод рада и суживота тих анонимних полицијских доушника и појединих уредника таблоидних новина које објавама лажних сензација себи дижу тираж“.

„Ширењем сплетки и интрига, они преживљавају све режиме и различите владе, а прича се да паралелно имају и сопствене бизнисе, поседују вредне некретнине и возе скупоцена кола, тако да често живе далеко луксузније и боље од својих медијских жртава“, упозорио је Динкић.

Он је подсетио да је против таквих таблоида већ добио двадесетак судских спорова и наплатио око 80.000 евра одштете.

„Немам другог начина него да и даље наставим с таквом личном борбом на суду. Али, то није системско решење“, истакао је Динкић.